16 iun. 2017
  |   Nu sunt Comentarii

Cu muie, Hunedoara – Deva, fără muie, Ploiești – Urlați. Ie proști banii noștri sau suntem noi tâmpiți?

E simplu. Dacă vreau să merg de la Hunedoara la Deva, adică 17 kilometri, hai 18, plătesc 7, 5 lei. Nu mă crezi? Testează. Nu mai am biletul pentru că nu m-am gândit la momentul acela că o să aflu că pentru o mai mică distanță plătesc mai mult decât plătesc pentru o mai mare distanță, parcursă în fix aceleași condiții.

Și observ io că dacă vreau să merg de la Ploiești la Urlați plătesc doar 4 lei, pentru, ATENȚIE, aprox 24 de kilometri, adică pentru ceva în plus față de 17 cât plătesc de la Hunedoara la Deva sau de la Deva la Hunedoara.

Buuun. Același mijloc de transport. Nimic diferit. În fine, să n-o mai lungesc, îmi poate explica cineva de ce plătesc pentru 24 de kilometri doar 4 lei, în timp ce pentru doar 18 kilometri plătesc (wow) 7,5 lei? Urlați e mai aproape de Ploiești, Ploiești e și mai aproape de București. Se presupune că acolo sunt mai mulți înstăriți decât în provincie.

Deva e departe de Ploiești,  dar și mai departe de București. Merg cu același mijloc de transport, nici o diferență. Doar firmele și administrațiile publice sunt diferite. De la Urlați la Ploiești, în microbuze, găsesc șoferi români, de la Deva la Hunedoara și de la Hunedoara la Deva găsesc uneori șoferi nesimțiți. Să înțeleg că diferența de preț e dată de gradul de nesimțire al șoferilor sau de tupeul firmelor de transport sau de ” Fuck you all” rostit în diverse dialecte românizate?

Să nu-mi spui că din cauza faptului că în județul Hunedoara nu se produce țiței costul transportului e mai mare pentru trasee mai scurte decât în zona Ploieștiului! Te rog, nu-mi spune asta. Hai, dă-ți cu părerea de gard, că vreau neapărat să elucidez acest caz. Și nu mă învârti ca la Ploiești!

Update: 17 iunie 2017, ora 14:24 (la Hunedoara plouă, sper să nu… supliment pentru colectare de ape pluviale sau meteorice)

Șoc și groază. La ei nu s-au schimbat tarifele din octombrie 2012, la noi se schimbă de două ori pe an, mai ales în sus.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.