14 sept. 2015
  |   1 Comentariu

A murit Vadim Tudor, facem chef sau bocim?

De rău n-o să-l vorbesc, că despre morţi numai de bine, nu-i aşa? Dacă C.V. Tudor ajungea preşedintele românilor, probabil că se înfiinţau nişte universităţi particulare unde profesorii şi studenţii ar fi predat, respectiv studiat, arta strigatului în public din senin şi până la epuizare. Dacă politicianul Vadim ar fi ajuns vreodată prim ministru România ar fi avut trei impozite: unul de 1 la sută pentru români, unul de 5 la sută pentru ţigani şi unul, nu cel din urmă, de 94 la sută pentru unguri. Nu fac glume pe seama mortului, încerc doar să-mi readuc aminte motivele pentru care de fiecare dată nu l-am votat pe CV Tudor pentru funcţia de Preşedinte al României.

Pe C.V. Tudor nu l-am cunoscut personal, nu am avut ocazia şi nici nu mi-am făcut o prioritate din asta. Nu i-am citit poeziile şi nici nu am fost de acord cu politica dusă de el. Am admirat un singur lucru la Vadim, coerenţa în vorbire. Indiferent de moment, de situaţie de stare mentală, Vadim reuşea să fie coerent până la capăt. Chiar şi înjurăturile lui aveau o coerenţă perfectă, dacă se poate spune aşa. Fie că te înjura, fie că te lăuda, cuvintele îl ascultau fidele de parcă doar pentru el au fost inventate. Dacă Vadim Tudor ar fi fost un pic mai cumpătat, mai potolit în mânie şi mai selectiv în vorbire sunt ferm convins că ar fi devenit Preşedintele României chiar de pe vremea când s-a duelat la scenă deschisă cu Ion Iliescu.

Mă folosesc de ocazie şi repet, este păcat că mor oameni la vârste atât de mici. 65 de ani nu este o vârstă potrivită pentru murit.

Revin la C.V. Tudor şi scriu că omul Vadim Tudor a reuşit doar să coloreze peisajul politic. În rest nimic bun de pe urma lui nu a rămas. Poate doar ultima poezie scrisă de el special pentru el. Tu ce faci, plângi sau chefuieşti că a murit Corneliu Vadim Tudor?

Hai, Moarte, să bem o cafea
Ţi-o fac cu caimac, aromată
Mai leapădă-ţi coasa cea grea
Şi mantia asta ciudată.

Te rog să iei loc în fotoliu
Nu mă supără dacă fumezi
După cine eşti, Moarte, în doliu?
De ce tot suspini şi oftezi?

E foarte fierbinte cafeaua
Nu te grăbi, că te frigi
Mai lasă-mi pe cer, încă, steaua
Dacă eu am să mor, ce cîştigi?

Ai venit să mă iei în persoană
Prea mare onoare îmi faci
Din toată specia asta umană
Numai pe mine mă placi?

Hai să-ţi ghicesc în cafea
E bine să ştii ce te-aşteaptă
O cumpănă grea vei avea
Dar tu te descurci, eşti deşteaptă.

Corneliu Vadim Tudor. Noaptea de duminică spre luni, 6 spre 7 septembie 2015. (sursa)

Un răspuns la A murit Vadim Tudor, facem chef sau bocim?

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.