29 sept. 2020
  |   Nu sunt Comentarii

Nici un cur nu mă prea coaie nici un coaie nu mă prea cur

Sunt ultimele mele remușcări. Azi mi-o zis o femeie de la poșta română că am un plic rătăcit prin Alaska. Tot azi mi-o zis una că trebuie să beau ciubăr ca să fiu mai tiner. Tot azi, am simțit că trăiesc într-o țară în care s-o ajuns ca coiul să fută înaintea pulii. Azi mi-am luat și licența, de nătâng care mai crede în ceva.

Bani nu mai am, speranță nici atât. M-o întrebat un prieten dacă am ceva. Da, am, prietene, ură. Multă. Am chemat iubita la apel și-o zis că vine, cică, joi. Alții nici măcar nu mă urmăreau. Erau pe dealuri și întrebau dacă au greșit cu ceva.

Încă-mi caut calea. Ajută-mă, dacă exiști, să mă duc frumos. Un flaut la cap aș vrea. O să mor nins, plouat, că oricum iubesc apa și ploile. O să-mi fie dor de nopți, de muzică, de vers scris cu ură. Mi-e foame și mi-e sete, de suflet.

Nu sunt prințesă. Am doar fum în ochi. Mi-am pus picături. Deci, mă tratam. Aud toată muzica pe care voi n-o auziți. Știu, par nebun. Nebun, probabil, că am fost, dar bun de pus pe rană, câteodată, cred c-am fost.

Dacă regret ceva e doar tasta și pixul și sunetul muzicii. O să-mi iau imagini și dorința de ducă, o să vă las dorul de tot. Credeam în dorință, credeam în poezie și în dragostea de oricine. O să veniți după mine, salcâmii vor murii, și cărțile vor murii, o să vedeți.

O să muriți cu toții. V-ați tot dus, a-ți tot venit. Nu pleacă nimeni, dar ne tot ducem, dracului. Și dacă pleci, de ce nu pleci, de ce mai stai, de ce tot spui că ai mai fost, de ce tot spui că te voiai, când nu știai că o să pleci?

Vă serbulius pe toți. Versu-i greu, desigur. Cum să trăiești dacă nu știi cum să trăiești? Îți crești moartea la asfințit, te culci mort, te trezești dormind?

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.