24 ian. 2016
  |   1 Comentariu

Pe 45 ianuarie am făcut 23 de ani

Da, ieri, 45 ianuarie, am sărbătorit nașterea mea, adică împlinirea vârstei de 23 de ani, ce te uiți așa? Cu bune și cu rele, cu câțiva prieteni, până târziu în noapte, cu un vin bun în față, cu râsete și cu multe povești. Partea cea mai interesantă a apărut în momentul trezirii de dimineață, când deschizând pagina blogului, să văd dacă sunt comentarii noi, am văzut un mare nimic, adică o pagină goală, albă, care îmi cerea să descarc un fișier. Am înmărmurit și m-am enervat instantaneu. Dar despre asta vorbim în articolul următor.

Mă întorc la aniversare. În ziua de azi oamenii nu prea își mai sărbătoresc zilele de naștere cu surle și tobe, cu tam-tam mare, cu lăutari, cu torturi imense construite pe 7 sau mai multe etaje. O masă restrânsă la un birt, bar, restaurant, 4-5 prieteni mai acătării, o vodcă mică, o pizza, trei beri, un suc, o apă, trei povești, urările de rigoare și gata. Toată lumea se duce acasă și dimineață o ia de la capăt. Până la aniversarea următoare.

Eu ce-am făcut ieri? În primul rând nu am poftit pe nimeni să vină să mă viziteze. Mi-am zis că cine vrea să mă vadă sau să-mi aducă vreun cadou o să mă sune sau o să mă viziteze fără nici un fel de invitație. Unii s-au autoinvitat alții nu. Pe facebook au curs urăturile până târziu în noapte. Cea mai rostită/scrisă urare: La mulți ani! Bun și-așa, mi-am zis. Unii m-au sunat, spre surprinderea mea. Alții au ales să tacă de teamă că-i voi invita la un pahar de vorbă și vor fi astfel nevoiți să cheltuiască niscaiva bani pe cadouri. Bun și-așa, mi-am zis.

Eu zic așa, decât să-mi spui la mulți ani doar din complezență sau din obligație, la următoarea zi de naștere mai bine taci. Nu se supără nimeni. Dacă ai ceva de spus cu sinceritate atunci spune orice, o să mă bucur și poate te servesc și cu un pahar de bere. Cam asta a fost tot. La mulți ani mie, am făcut 23 de ani pe 45 ianuarie. Acum sunt puțin mahmur, cunoaște cineva o rețetă care te scoate din starea aia în care te doare capul, ai impresia că visezi și îți vine să dormi multe, multe, dar multe ore? Mulțam și-așa și-așa.

Un răspuns la Pe 45 ianuarie am făcut 23 de ani

  • Kmi spune:

    „Cui pe cui se scoate.” asa spune o vorba din strabuni. Sau … o plimbare prin imprejurimi, insotit de cel mai bun prieten – Cezar, inspiri aer rece de iarna, iti ozonizezi plamânii si poate se lasa cu noi fotografii memorabile ale naturii.
    Distractie placuta!

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.