3 dec. 2013
  |   14 Comentarii

Pe Mercador poti fi jefuit usor

De Mercador sunt sigur ca ai auzit deja usor. Eu nu am nimic cu Mercador. Sa ne intelegem bine inca de la inceput, chiar mi-ar placea sa am o reclama de la ei pe blog. Dar mno, degeaba n-o s-o pun. Eu am ceva cu userii de pe acest site… Am pe naiba, n-am nimic, desi sunt si eu patit, putin, nu mult. O nimica toata. O sa depasesc momentul cu resentimente pentru ca vreau sa-ti arat o metoda subtila prin care sa obtii de la cineva contul bancar, numele, banca si alte date personale, utilizand chiar Mercador. Metoda nu am inventat-o eu. Am fost doar atent la practici. Nu foarte, dar am sesizat la timp prostia mea si subtilitatea unora.

Fii atent. Incepem cu inceputul. Iti faci cont pe site-ul pomenit. Te invarti prin casa, curte, debara si constati ca ai de vanzare niste clapari, o foarfeca de taiat garduri si crengi, patinele cu ghivent de pe vremea bunicii, o sanie fara zurgalai cu care rupeai partia pe strada, o combina muzicala si una agricola, un caine care iti roade pantofii si latra la luna fara nici un motiv etc. Buuun. Faina treaba, zici. Iti propui sa faci niste banuti si sa le dai la altii niscaiva lucrusoare care nu mai sunt in stare sa te serveasca cu succes.

Te apuci de facut poze si pozezi cam tot ce crezi tu ca vei vinde pe mercadorul de pe toate programele tv. Iti faci calcule, stabilesti preturi si te infatisezi din nou la contul tau nou-nout de pe acelasi site care culmea, iti creeaza si anuntul magic pentru fiecare produs postat la ei pentru vanzare. Super, iti zici! Foarte simplu, foarte usor, magnific, terifiant, salvator pentru familia ta. Prin urmare, urci poze, postezi texte, preturi si alte dracovenii si te pui optimist pe asteptare.

Acum vine povestea mea. Exact ce presupunem ca ai facut tu/altii mai sus asta am facut si eu. Una bucata blugi aproape noi, de firma, putin purtati, ramasi mici ca mi-am propus sa devin din nou un tip atletic, fara airbag la purtator, am urcat-o fix pe Mercador, in contul proaspat creeat. Nu trece mult, adica doar doua zile de la actiunea mea de reabilitare a bugetului personal, si gasesc pe adresa de email un mesaj. De unde crezi? De la? Merca… Evident, te-ai prins din prima. Bravo. Rapizi oamenii astia, zic!

Imi scrie un tip/tipa, habar n-am ce purta. Si nu oricum, ci cu mare interes fata de jeansii mei. Iti dai seama ce chestie grozava este mercadorul? Iti dai seama… si tot vorbeam singur cu mine. Hai sa vedem ce se intampla mai departe prin fapte si cuvinte autentice.

vand-jeansi-de-barbati-marca-americana-peakstone-fotografiiAstia-s jeansii, spalati, aranjati, pozati in trei ipostaze. Una cred ca-i suficienta aici. Anuntul meu, creat in totalitate de mine, poate fi vizualizat (se putea) asa: Vand jeansi de barbati marca americana PEAKSTONE – Blugi de barbati, marca Peakstone, firma americana cu traditie din 1867. Sunt de culoare albastra putin spre verzui, sunt putin elastici, in perfecta stare, foarte putin purtati. Nu sunt rupti, sunt in stil clasic si sunt potriviti aproape pentru orice ocazie. Se livreaza prin posta romana, serviciul coletarie, cost transport circa 8 lei. Ce zici, ma pricep la anunturi pentru merca…? Stop, ca deja devin plictisitor daca tot pronunt mereu Mercador.

Discutia dintre xulescu si mine, pe Mercador

– ana.netserv: Niste dimensiuni in cm se poate? Multumesc.
Hait, zic, dimensiuni, marimi nu am pus. Buna intrebare.
– Eu: 112 cm lungimea si 54 latimea sus.
– ana.netserv: Ok, ii vreau eu. Datele mele: Cristian Valentin, Str Razboieni nr 53, 900538, Constanta. Multumesc.
Faina treaba, zic.
– Eu: Multumesc si eu, maine va pun pachetul prin posta romana, plata ramburs, 20 de lei plus cca 8 lei taxele de transport. Este in regula, da? Daca mai sunt nelamuriri va rog sa ma sunati. O seara buna.
– ana.netserv: e ok, il astept. o seara buna.
Discutia de mai sus a fost purtata pe 9 august 2013. In data de 6 septembrie 2103 revin pe contul meu si ii scriu din nou lui ana.netserv.
– Eu: Mi-a venit coletul inapoi, imi poti spune ce s-a intamplat?
– ana.netserv: Nu am primit nici un aviz. Nu obisnuiesc sa fac asa ceva. Trimite-mi datele (nume, cont, banca) si iti fac plata integral, adaugand dublul transportului. Cu respect.

Ai inteles ideea? Eu nu am mai dat nici un raspuns si nici nu am mai primit vreun raspuns dupa ultimul schimb de mesaje. Nici nu am fost la posta sa mai ridic coletul, pentru ca sigur imi mai cereau niscaiva banuti.

Prin urmare, iata o noua metoda de a obtine nume, conturi, informatii strict personale de la diversi fraieri de pe internet. Te dai interesat, spui ca vrei ceva de pe Mercador, nu te duci sa ridici nici un colet si apoi nu te dai ranit, dimpotriva, te oferi sa platesti toate costurile suplimentare, cerand repede un cont unde sa platesti despagubirile si marfa, care de fapt poate costa mai putin decat cheltuielile aditionale.

Acuma, in alta ordine de idei, mercadorul zilelor noastre face niste avertizari, insa doar le face si atat, nu gandeste si sistemul potrivit:

Pentru siguranta ta!
– Evita sa trimiti banii in avans!
– Nu iti divulga de la inceput date cum ar fi adresa sau numarul de telefon! (daca dai click pe linkul asta o sa-ti spuna alta chestie fenomenala care te priveste personal)
– Afla mai multe despre siguranta ta! (aceeasi poveste, asa ca nu am mai pus link)

Poezia unui poet fara talent, adica eu, pentru utilizatorii de pe … stiti voi de unde. De pe online, tu unde te gandeai?

Pe online si Mercador gasesti marfa tuturor.
Nu fii fraier, fii istet,
Nu deveni un nataflet.
Daca ai un lucrusor,
Nu te du’ pe Mercador,
Poti s-o faci, nu-i bai,
Daca ai banuti sa dai,
Ce te sfatuiesc eu, vere,
Dute-n piata, e cam greu, ai niste ani,
Da’ te-ntreb? Tu nu vrei bani?

Ai o moara de de vanzare? Perfect, contacteaza-ma, o cumpar eu, nu conteaza cat costa. Evident, platesti tu cheltuielile de transport.

14 Răspunsuri la Pe Mercador poti fi jefuit usor

  • MARIANA SELIUC spune:

    Si zici ca romanul nu-i „istet „.Te pricepi si la poezii .:)

  • Cristian Valentin spune:

    Intamplator, sunt o persoana reala si nu ma ocup cu clonare de carduri sau mai stiu eu ce. V-am spus ca nu am primit nici un aviz de la posta si m-am oferit sa va platesc dublul transportului si contravaloarea produsului in avans, pentru ca nu mi s-a parut fairplay sa iesiti in pierdere. Dvs insa ati tras concluzia care reiese din articolul de mai sus si mi-ati facut publice atat numele cat si adresa. Cred ca realizati ce deservicii imi aduce demersul dvs, in sensul ca o simpla cautare google dupa numele meu sau adresa de email, care a propos, apartine unei firme, duce la concluzia ca sunt un escroc in cautare de date personale. Personal, nu am nimic impotriva povestii dvs, fiecare e liber sa creada ce vrea, poate ca asa intelegeti sa mariti traficul blogului. Am o singura rugaminte: nu-mi folositi datele personale pentru a justifica produsul imaginatiei dvs. Asta imi aduce deservicii pe care in mod sigur o instanta de judecata le va putea cuantifica.
    Va multumesc pentru intelegere.
    Cristian Valentin

  • Mercador da si Tocmai sunt site-uri de anunturi unde cel mai indicat este sa vinzi/cumperi in orasul in care locuiesti si sa te intalnesti personal cu vanzatorul/clientul. Le folosesc foarte des pe ambele si asa dau cel mai bun randament,

  • Mihaela spune:

    Bine ca a scris numele complet. Bravo! Domnule Cristian Valentin, eu cumpar mult din magazinele on line. Daca vorbesc cu un vanzator, chiar si pt un produs de 10 lei, si in maximum o sapt. nu primesc hartiuta de la posta, ma duc fara ea si cu buletinul la mine intreb, spun ca astept un colet. Nici mie, nici dv, cu siguranta, nu mi-ar conveni sa fac pachete, sa le lipesc, sa stau la cozi pt ca apoi sa le iau inapoi.

  • Cristian Valentin spune:

    @Mihaela: stimata doamna, eu imi fac toate cumparaturile online, pentru ca detest hypermarket-urile si atmosera din mall-uri. Prin urmare, primesc cateva avize de la posta in fiecare saptamana. Comand pe internet aproape tot ce folosesc, de la obiecte de vestimentatie, detergenti, electronice, pana la scule de pescuit. Nu pot memora numarul avizelor si datele lor, pentru a cere socoteala Postei Romane, daca un aviz e omis. Acesta e si motivul pentru care ma ofer sa despagubesc expeditorul in situatii de felul celei de mai sus. Daca autorul articolului ar i avut macar un milimetru de cultura economica, ar fi stiut ca nu se poate face o plata, decat in conditiile in care exista un cod IBAN, un nume si un cod fiscal, in cazul persoanelor juridice. Pe orice factura apar aceste date. Ce ar trebui? Sa evit sa-mi trec contul pe facturi, ca sa nu mi-l hacuiasca cineva? Realizati cat de stupid suna? Realizati ca nimeni nu te poate fura doar pentru ca-ti stie numele si codul IBAN?
    Repet, inteleg dorinta de a mari traficul blogului, abordand subiecte de acest gen. Doar ca articolul de mai sus isi descalifica autorul si demonstreaza doar ignoranta si rea intentie.
    O zi buna!

  • miky spune:

    acest cristian valentin de la ana netserv se numeste de fapt Geanoglu Mircea Constantin.
    si e tepar.ATENTIE

    • Cristian Valentin spune:

      Eu imi pot proba identitatea, iar daca aveti vreo problema cu unul din colegii mei, astfel incat sa-l numiti tepar, va rog sa o si probati. Cred ca gluma asta a durat suficient, astfel ca ma vad nevoit sa intreprind demersurile legale necesare. Pana la urma, nu am inselat pe nimeni si consider ca am dreptul de a nu fi folosit pt bunul plac al cuiva care vrea cu orice pret trafic pe blog. O zi buna!

  • miky spune:

    ok domnule Valentin,mi se pare interesant ca aveti aceasi adresa cu „colegul dumneavoastra”si daca sun pe numarul de fix al colegului dumneavoastra in legatura cu problema pe care o am cu firma ana netserv de ce imi raspunde un domn si spune ca e greseala? si ca e sunat de multe alte persoane care au probleme cu aceasi firma? si ca el nu are legatura cu acea firma? e firma foarte serioasa ce sa zic….

    • Cristian Valentin spune:

      Stimate domn, numarul pe care sunati apartine fostului proprietar al societatii respective, iar adresa de email insumeaza corespondenta pe aceasta cale a societatii la ora actuala. Daca aveti o problema de rezolvat cu colegul meu, sunt convins ca aveti numarul lui de telefon si nu cred ca nu raspunde. E usor sa califici o persoana ca tepar sau criminal, de pilda, pentru ca ai nervi sau mai stiu eu ce, dar din ce cunosc in calitate de contabil al societatii, nimeni dintre cei care lucreaza aici nu lasa probleme nerezolvate si nici nu ne ocupam cu tepe. Daca intr-adevar aveti o problema, puteti sa o comunicati pe adresa de email sau la nr de telefon. Sunt numere de telefon ale societatii si ma indoiesc ca ati sunat si nu vi s-a raspuns.
      Din pacate, eu sunt cel care a gresit, facand o comanda pe mercador de pe contul firmei si asta pt ca asa mi s-a parut mai simplu asa. De aici, proprietarul blogului a creat o adevarata poveste de adormit copiii. Astazi voi reclama pagina la google, pt ca foloseste date personale pt a incrimina pe baza unor supozitii personale de-a dreptul halucinante.
      O seara buna!

  • miky spune:

    da domnule mie mi se raspunde la telefon si sunt amanat si aburit de pe o zi pe alta de aceea am decis sa nu mai sun si sa astept ….. si inca astept de 2 saptamani de cand am incetat sa sun zilnic de cateva ori. sa nu mai spun ca timp de 2 saptamani am sunat zilnic.. deci problema mea e mai veche de o luna, luna in care mi sau adunat costuri enorme… de acea am inceput sa caut pe net, si sunt uimit de ce gasesc,, si o sa incerc sa fac tot posibilul sa nu mai vindeti „gunoaie” „cu garantie”oamenilor. multumita www-ului totul e posibil.
    si daca nu era nimic adevarat nu va agitati atat.pur si simplu ignorati postarile,
    imi puteti spune de ce locuiti si dumneavoastra si colegul la aceasi adresa cu fostul proprietar al firmei?
    si daca domnul care mia raspuns la tel este fostul proprietar de ce nu are habar cei cu firma de care intreb eu…. abureli…… nu mai incercati sa imi explicat mie ce corecti sunteti…

    • Cristian Valentin spune:

      Cred ca fabulati. Am inchis discutia. Cred ca avem suficiente colaborari reusite in spate ca sa nu avem de ce ne teme…de furia dvs. Acum stiu cine sunteti. Penibil si ieftin demersul dvs.

  • un alt tepuit spune:

    Nu ti-ar fi rusine excroc nenorocit, nu ai nici un Dumnezeu.
    Geanoglu = Mircea Constantin = Cristian Valentin = ana netserv sau cum ti-ai mai zis
    Cine se scuza se acuza ! O stiai pe asta ? Nu te crede nimeni. Deci asta faci nemernicule, strangi date personale.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.