20 feb. 2016
  |   4 Comentarii

Pensionarii și veșnica pomenire a lor

Pare-se că pensionarii fac legea în țara asta. Nu la propriu, la figurat. Pensionarii sunt carne de tun. Pensionarii sunt prima linie a frontului. Pensionarii sunt pomeniți și răspomeniți peste tot. Pensionarii le bagă bețe în roate tuturor. Pensionarii dau cel mai mult de furcă instituțiilor statului. Hm.

Cine iese în stradă când apar zvonuri că s-ar putea să se micșoreze salariile bugetarilor? Pensionarii. Care este publicul țintă al tuturor știrilor idioate de pe toate canalele de televiziune? Pensionarii. Cine contează cel mai mult la vot? Pensionarii. Cine sunt cei care trebuie momiți să voteze într-o anumită direcție? Pensionarii.

Cine sunt cei mai defavorizați oameni cu venituri din România, după zeci de ani de muncă? Pensionarii. Cine sunt cei mai inutili oameni din România, din punctul de vedere al instituțiilor statului? Pensionarii. Ce fac pensionarii din România? Supraviețuiesc, vociferează și înghit orice rahat aruncat pe sticlă. Pensionarii-s peste tot. Pensionari la coadă la pâine. Pensionari paznici. Pensionarii merg la vot. Pensionarii își plătesc dările anticipat. Pensionari la coadă la cablu teve. Pensionarii sunt țărani, deși țărani suntem toți.

Cine se solidarizează cu oricine, oricând și fără absolut nici un motiv legitim? Pensionarii. Ce fac pensionarii la ora asta? Se uită la tembelizor. Cine s-a solidarizat la maxim cu Antena 3? Pensionarii. Cine a protestat în fața Parlamentului alături de Antena 3? Pensionarii. Mai poți să zici că pensionarul nu-i deștept? Nu… Pensionarii. Cine, ce, cum, de ce, când, unde? Pensionarii? Trebuie să mă pensionez.

4 Răspunsuri la Pensionarii și veșnica pomenire a lor

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.