18 aug. 2015
  |   1 Comentariu

Cum îi periază Băsescu pe judecători

Cu drag pentru popor, Băsescu le spune tuturor: judecătorii sunt timporaţi, trebuie să le dăm frâu liber, să-i lăsăm să-şi facă treaba. Nu, marinarule care eşti, judecătorii nu sunt timoraţi, ei sunt cel puţin prea stăpâni pe situaţie, în ţara asta se simt dumnezei pe pământ. Ori lucrurile nu-s chiar bune dacă domnul şi doamna judecător fac ce le trece lor prin cap fără ca cineva să-i poată trage la răspundere. Iar faza aia cu Consiliul Suprem al Magistraturii e un fâs.

basescu

Să-ţi explic, domnule Băsescu. Avem una bucată judecător. Este şi el om, nu-i aşa? Seara nu-i dă nevasta treaba  cum trebuie, este nervos, câinele are draci şi nu mai stă locului, copilul a luat note proaste la matematică şi a spus că nu se face judecător ci lăcătuş mecanic. Una peste alta, ‘nea judecătorul nu ştie de unde să mai facă rost de bani să-şi termine casa abia începută. Buuun.

Judecătorul nostru vine la Judecătorie, adică la serviciu. Inculpatul x este prea negru, prea îngâmfat, nu are apărător ales, nu are pe nimeni şi-a furat o oaie.. Dă-l în sula mea, zice judecătorul, 4 ani de pârnaie. Nu contează circumstanţele atenuante pe care le are ăla tuciuriu de s-a băgat peste oaia ţăranului, contează doar că ‘nea judecătorul nu a primit treaba de la muiere, că copilul, că mecanic, că la casă trebuie etc. Asta-i tot ce contează. Nu spun că toti judecătorii fac la fel, dar dacă unul face şi nimeni nu-l poate trage la răspundere, atunci avem un dumnezeu pe pământ.

Aşa că mai lasă-ne Băsescule cu judecătorii tăi speriaţi. Ca să nu mai spun că printre judecătorii ăştia pe care tu-i crezi timoraţi mai sunt şi dinăia nebuni, nediagnosticaţi, care răbufnesc şi-şi dau arama pe faţă pe la emisiunile de bucătărisit.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.