3 iul. 2015
  |   2 Comentarii

De ce să-ţi personalizezi pagina de login?

Pentru a intra în contul tău de pe platforma wordpress, unde ţi-ai dezvoltat blogul sau website-ul, accesezi un link cu o pagină în care îţi este afişată căsuţa de login. Odată ajuns acolo introduci userul tău, parola şi gata, eşti direcţionat în contul personal, unde poţi scrie, răspunde la comentarii etc. Este corect ce am scris eu până aici? Deci, până acum am reuşit să trăncănim la fel. Mai departe.

Acuma întreb, de ce trebuie să-ţi încarci contul de pe wordpress cu un plugin care îţi personalizează pagina de autentificare pe platforma wordpress? Cât stai pe pagina aia? Câteva secunde? Păi şi atunci la ce-ţi folosesc diverse elemente personalizate care să-ţi arate că tu eşti fix pe pagina ta de logare? Cine vede pagina aia în afară de tine şi, repet, cât stai acolo?

Eu nu văd rostul unei astfel de operaţiuni. În primul rând că un plugin în plus îţi ocupă spaţiu de stocare, îţi poate reduce viteza de încărcare a paginilor blogului sau website-ului tău sau poate chiar crea, la un moment dat, diverse disfuncţionalităţi care îţi pot afecta întregul cont.

Căutam un anumit plugin pe wordpress şi întâmplător am dat peste Custom Login Page Customizer, care nu face altceva decât să personalizeze pagina de logare în contul de pe platforma wordpress. Am accesat pagina cu detalii a modulului. Tot din curiozitate. Ce am descoperit acolo m-a mirat foarte tare. Peste 30.000 de instalări active, compatibil cu varianta de wordpress 4.2.2, recenzii de mulţumire pentru dezvoltatori etc.

Pentru ce, doar pentru că stau 3 secunde pe o pagină mă apuc să pierd timpul cu personalizarea? Poate doar aşa ca să mă dau mare în faţa neştiutorilor şi să le ARĂT că uite ce bun programator sunt eu, că dacă tot fac asta doar n-o să le spun prietenilor habarnişti că, de fapt, am instalat un modul, care face aproape toată treaba în locul meu.

Chiar nu înţeleg la ce te ajută să-ţi personalizezi pagina de autentificare. Dar dacă doreşti atât de mult să vezi nişte poze, care probabil nici nu sunt ale tale, în pagina de login îţi recomand plugin-urile astea: Custom Login (peste 80.000 de instalări active, posibil să nu fie necesară introducerea repetată a parolei), Custom Login Page Customizer (este vorba de cel pomenit de mine mai sus), Erident Custom Login and Dashboard (modulul ăsta te ajută să-ţi colorezi pagina aia pe care stai cam trei secunde, este super… colorat).

2 Răspunsuri la De ce să-ţi personalizezi pagina de login?

  • Francisc spune:

    Am văzut personalizări d-astea cretine cu „Bun venit andrada, o zi minunată în continuare”. Prostii.
    Însă ceva mișto știi ce e?
    Modificarea lui blog.extensie/wp-admin si wp-login cu altceva.
    Atunci când vreun haxor vrea sa intre pe uriesblog.ro/wp-admin sa-i dea eroare. tu de fapt să-ți pui uriesblog.ro/login-page.php.
    aia e treaba desteaptă.

    • Francisc, deja tu vorbeşti de chestii utile, de protecţie chiar. Ceva ce ai putea face cu pluginul ăsta: HC Custom WP-Admin URL. Dar să îţi afişeze pagina aia nişte poze cu ruj şi cutii cu fard de obraji deja asta îmi sună a întrebare gen „oglindă oglinjoară, cine-i cea mai frumoasă de pe wordpress?”…

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.