26 iun. 2013
  |   9 Comentarii

Portret si ipostaze

Cand zambesti, cand razi in hohote, cand strigi la cineva, cand vorbesti si te ajuti prin mimica si gesturi, cand vrei sa pari serios, te controlezi? Daca da, cat de tare? Daca nu, de ce nu o faci? Ai fotografii de portret in care ai fost surprins in ipostaze haioase?  Ce ai vrea sa schimbi la tine si de ce? Iata cateva intrebari la care te provoc sa raspunzi cu sinceritate. Imi plac fotografiile de portret, mai ales cele instantanee. Cei mai haiosi sunt copii, dar si adultii se pricep la schimonoseli.

Am ales cateva fotografii din colectia personala. Imagini care te fac sa zambesti dar si sa razi. Mai multe fotografii vei putea gasi incepand de saptamana viitoare pe noul meu blog de fotografie personala. Am sa anunt momentul si adresa pe acest blog. Pana atunci te las sa savurezi. Si nu uita de provocarea de mai sus.

Portret de Halloween

HalloweenAnul 2007, chef de Halloween, intr-un bar de motociclisti. Am ras cu lacrimi. Au fost cateva concursuri dragute, am baut bere, am ascultat muzica live si am dansat. Ne-am simtit excelent. Daca nu ai fost niciodata printre motociclisti si rockeri atunci cand acestia se distreaza te sfatuiesc sa o faci. Nu ma referi la oameni falsi, care spun ca sunt ceva doar pentru a parea interesanti.

O pictorita foarte talentata a facut din noi ceea ce vezi in imagini. Noi am spus doar ce personaj vrem sa intruchipam.

 

La handbal

Colegi handbalTrei colegi de handbal. Trei zambete diferite. Asistam la un meci de handbal de baieti. Atmosfera era incinsa, si la propriu si la figurat. Pe teren s-a iscat la un moment dat un mic incident care s-a lasat si cu cateva inghionteli. Pentru cateva momente meciul s-a oprit. Apoi totul a reintrat in normal.

Am facut galerie, am zbierat pana am ragusit, apoi ne-am dus la o bere in gasca. Sa ne racorim.

 

La chef

Atunci ne-am dus acasa la unul dintre colegii de handbal si ne-am incins la un mic, o bere si la o poveste dansata si prelungita pana tarziu in noapte. Am o intreaga colectie de poze cu portrete in diferite ipostaze, imortalizate doar la acel eveniment. Zambesc ori de cate ori privesc aceste poze. Sunt amintiri frumoase, care merita respect si un loc special in mintea noastra.

MihaelaDorinMonaLaura si Alin

Pentru a vedea pozele la dimensiunea normala clickaieste doar pe ele.

9 Răspunsuri la Portret si ipostaze

  • Sonia spune:

    Aștept cu interes noul blog. Cât despre provocare… spun pas. 🙂 Îmi place să mă aflu de cealaltă parte a lentilei. Cea care surprinde imagini. 🙂

    • Uries spune:

      Cu ceva tot gasesc eu sa te provoc. Oricum stiam eu ca tu stai cuminte dupa lentila, ca doar stiu cat obiectiv ai la aparat. 🙂

      Celalalt blog e gata, dar inca nu-l lansez la apa, il las sa fiarba putin in suc propriu, pana saptamana viitoare, sa prinda putin cheag… Mai trebuie sa pun tablourile de colectie pe pereti si e gata, pentru inceput, evident.

      O seara frumoasa.

  • 13angi spune:

    De cele mai multe ori sunt si eu de cealalta parte a „baricadei”, dar ai mare dreptate, cateodata ipostazele surprinse cu noi si despre noi iti deseneaza un zambet larg pe fata. 🙂

    Despre pozele mele… nu sunt facute nici de aparat profesionist(e un simplu telefon)nici de o mana specialista,dar in toate vei gasi mult suflet,asa ca iertare ca nu ajung taman la un nivel inalt.
    Pentru mine au insa o mare insemnatate.
    Zile de vara insorite iti doresc!

  • geanina spune:

    Ma mai schimonosesc din cand in cand dar nu arat la nimeni. De fapt sterg poza imediat….:))
    Omului cu aparatul in general nu-i place sa stea la pozat.
    Acum, cine are norocul sa ma prinda bine, cine nu, nu. In general sunt foarte atenta…
    🙂

    • Uries spune:

      Stiam eu ca te fofilezi… Da sa razi de altii ii frumos?! Pacat ca nu sunt prin preajma ta, ca tot as prinde niste instantanee de sa razi tu de tine cu lacrimi… 🙂 O zi frumoasa!

    • geanina spune:

      :)))
      Deja m-a pufnit rasul!
      Doar am spus ca sunt atenta.

  • elly weiss spune:

    Nu-mi place sa fiu surprinsa in ipostaze ciudate. Nu mi-a placut niciodata. Ma amuza si pe mine vazand ca altii n-au nicio problema cu asta dar eu chiar am. 🙂 Ca si Sonia, prefer sa stau in spatele camerei desi, am si fotografii ale mele, pe care le-ai si le-ati vazut fiindca nu se prea putea altfel. Campania Danone nu functiona fara imagini. Fotografia de ieri, facuta marti la evenimentul Danone, nu-i facuta de mine ci de fotograful oficial al evenimentului. Nu-i cea mai reusita dar trebuia sa vedeti ca am fost acolo… 🙂
    Nu stiu daca ai observat ca nu fotografiez oameni. Daca mai apar prin vreun cadru sunt oameni complet necunoscuti si caut sa elimin pe cat posibil zona in care apar. Se intampla numai cand n-am de ales, cand fotografia e prea buna pentru ce-a fost facuta, nu pentru persoanele ce apar accidental pe acolo.

    • Uries spune:

      Si totusi, fotografiile de profil pot capata foarte multe aspecte. Mie personal imi place fotografiile de portret… Nu resuesc sa surprind tot ce as vrea… 🙂

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.