28 mart. 2013
  |   Nu sunt Comentarii

Poseta femeii si secretele din spatele ei

Unde ar putea sa-si tina o femeie toate acele accesorii pe care le cara mereu si mereu cu ea? Prin buzunarele rochiei sau fustei, in pantaloni sau in geaca de piele, ca un barbat fara borseta? Nu, nu prea da bine la imagine aceasta varianta, prin urmare recurge la un alt accesoriu, poseta. Astfel, incepem sa observam in viata cotidiana a femeii de langa noi o colectie impresionanta de posete, de seara, de zi, de servici, pentru iesit la sophing, pentru mers la plimbare sau pe stadionul de fotbal, pentru iesitul in club sau pentru mers la opera. Unii barbati fac alergie la acest accesoriu feminin, mai ales ca o poseta poate costa uneori cat o masina.

Care este secretul gentii din mana femeii? Controversele pe aceasta tema sunt nenumarate si de actualitate mereu. Si eu mi-am pus numeroase intrebari legate de gentile pentru femei. Ce se afla in poseta unei doamne? In functie de ce criterii isi alege o femeie obiectele de purtat obligatoriu in poseta? Care latura a personalitatii unei femei o determina sa aleaga o poseta mare sau una mai mica, cu mai multe buzunare sau cu mai putine? Ce nu lipseste niciodata din sacosa femeii? De ce intra in panica femeia cand cineva ii smulge poseta din mana? Iata intrebari care de foarte multe ori mi-au pus in incurcatura logica si rationamentul.

Cred cu tarie ca singurul lucru care lipseste din geanta oricarei femei este ORDINEA. Nu poate fi ordine intr-o poseta cu 10 buzunare si cinci compartimente, indiferent daca materialul care o acopera este din piele naturala sau din material textil de o calitate mai buna.

Unele doamne aleg sa poarte in permanenta obiecte intime, rujuri de diferite nuante, cheile de la masina, portofelul, parfumurile preferate, oglinda, rimelul si creionul de ochi. Altele indeasa acolo o multime de obiecte inutile, cum ar fi o bucata din tocul unui pantof, hartii si hartiute, pixuri, agrafe de par, fotografii, medicamente, odorizante de masina, obiecte decorative pentru craciun, pasaportul cainelui, al copiilor si certificatele de casatorie, de nastere sau de divort, etichete de la haine cumparate in trecut, brosuri de la hotelurile vizitate, scobitori, pliculete de cafea si zahar, lenjerie intima, un buton cazut din bordul masinii, incarcatorul de la telefon, bijuterii care nu sunt purtate niciodata, agenda in care sta scris doar numele proprietarei, plase pentru cumparaturi, bomboane, plasturi, guma de mestecat, un tub de “picatura”, ace de gamalie sau de cusut, trei telefoane mobile care nu sunt gasite niciodata cand cineva le apeleaza, simboluri feng shui sau alte obiecte care fac din acea geanta un veritabil geamantan de calatorie.

Reeija mi-a propus sa deapan o amintire sau un eveniment din viata mea in care apare ca si obiect de atentie poseta unei femei. Cu aceasta ocazie mi-am amintit ca in urma cu aproximativ 10 ani participam la o conferinta de presa care ulterior s-a lasat cu un “mic” bufet suedez. Cand s-a dat startul la mancare, unii participanti aproape ca s-au calcat pe bombeu din dorinta de a ajunge primii la aperitivele de pe o masa lunga decorata cu tot felul de servetele si fete de masa atractiv colorate. La un moment dat atentia mi-a fost atrasa de o doamna imbracata atat de strident incat te dureau ochii daca insistai sa-ti atintesti privirea asupra ei. In plus, asortarea accesoriilor cu tinuta aleasa pentru acel dineu era total nepotrivita, chiar grosolana. Acel personaj s-a apropiat cu tupeu de masa cu bucate, a luat o farfurie larga, a pus pe ea din toate cate putin pana s-a format un morman de mancare dezgustator, dupa care a luat din toate felurile de prajituri cate o bucata, le-a asezat cu grija pe o farfurie de unica folosinta, a acoperit totul cu un servetel si apoi a indesat acel pachet rustic in propria poseta, care era de-a dreptul imensa. Dupa acea operatiune femeia si-a luat farfuria cu mancare si a inceput sa manance cu niste zgomote care iti taia orice pofta de mancare…

Am plecat in graba, iar in ziua aceea aproape ca nu am mai mancat nimic. In fata ochilor o aveam pe femeia de la dineu care purta mandra si cu miscari prefacute de nimfa o poseta in care avea prajituri cu crema, turtite probabil din cauza inghesuielii din interior, unde cu siguranta se mai aflau si ceva firmituri de la un alt dineu.

Sunt in totalitate de acord cu regina Elisabeta a Angliei, care a spus candva ca poseta este o extensie a personalitatii femeilor. Am vazut femei slabe si inalte care purtau posete imense si grele, dar am avut ocazia sa vad si femei care aveau in poseta o furculita, un briceag, carlige pentru pescuit sau o perie pentru pantofi. Am insa si un exemplu de femeie in poseta careia exista si un minim de ordine, este vorba de femeia care mi-a dat viata. In posetele ei nu se afla niciodata altceva in afara de portofel, cartea de identitate, cheia de la apartament si o plasa impaturita frumos pentru eventualitatea in care se impune achizitionarea unei paini sau a unui kilogram de mere.

In final mai vreau sa spun si asta: nu am inteles niciodata de ce le fascineaza atat de mult pe femei posetele care costa foarte multi bani, indiferent din ce material sunt confectionate acestea. Inca ma mai stradui sa aflu.

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2013.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.