2 dec. 2015
  |   Nu sunt Comentarii

Președintele Estoniei sare în ajutorul cetățenilor pe Facebook

Asta înseamnă solidaritate. Spune-i lui Iohannis că o româncă are nevoie de voturi din partea românilor pentru a ne reprezenta țara, o să-ți spună că nu-i treaba lui să ajute un singur cetățean al României. Da, dar dacă cetățenii ar vota anticipat pentru el pentru încă două mandate ar fi bine, nu-i așa?

Am scris aici despre Cristina Bucureștean, o hunedoreancă care își dorește să participe la o cursă de 300 de kilometri pentru a duce tricolorul românesc la rang de cinste. La momentul în care am scris articolul Cristina avea 1509 voturi și era pe locul 4.

Am preluat și am dat o mână de ajutor. Am distribuit pe Facebook, în toate direcțiile, și mai ales mi-am pus prietenii să voteze.

Rând pe rând toate televiziunile și ziarele au preluat ideea și au întins o mână de ajutor. Cristina are nevoie doar de voturi. Au venit și voturile și în două săptămâni Cristina a ajuns pe locul 1. Din momentul acela românii au lăsat-o mai moale, unii chiar au spus că fata asta trebuie să facă mult mai mult pentru a primi votul lor. Un vot, atât a cerut hunedoreanca pentru a reprezenta România, pentru a face ceva ce nici un român nu a mai făcut.

Numai că s-a întâmplat ceva ce pe mine personal m-a uimit. Președintele Estoniei, Toomas Hendrik Ilves, a preluat și el frâiele și a distribuit pe pagina proprie de Facebook datele biografice ale concurentului din Estonia, Hans Markus Antson. Ce s-a întâmplat? Estonianul a ajuns pe primul loc în mai puțin de 24 de ore.

Asta înseamnă solidaritate, asta înseamnă să îi ajuți dacă poți pe cei care te-au votat. Bravo, domnule președinte al Estoniei.

Ideea este că președintele Estoniei are doar 97.686 de fani pe Facebook. Și e normal, pentru că Estonia are aproximativ 1,3 milioane de locuitori. Președintele Iohannis are peste 1,7 milioane de fani iar România are circa 20 de milioane de locuitori răspândiți prin toată lumea.

Voturile sunt deschise până pe data de 10 decembrie. Aici se votează.

Oare ce face domnul președinte al României? Chiar nu vede ce se întâmplă pe Facebook?

presedintele-estoniei

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.