10 mai 2017
  |   Nu sunt Comentarii

Prietene, tu chiar ești bou, numai că boul ăla cu patru copite e mai deștept ca tine!

Mă întâlnesc, ieri, cu un bou. Greșit, am dat peste un bou. Și asta pentru că îmi stătea în cale. N-am chiar dat peste el, mai mult el mi-a stat în cale. Ca un bou. Că boul, de obicei, îți stă în cale. Nemișcat. Și se uită la tine, ca un bou. Numai că boul peste care am dat eu are față de bou turtit cu locomotiva. Da, așa e el.  Un bou mai fain ca alții. Că așa se crede el, nu zic eu, deși el arată mai rău. Cândva, probabil o locomotivă cu aburi, a dat peste el tocmai pentru că stătea în calea ei ca un bou. Și boul ăsta, bipedul – bou, peste care am dat eu fără să vreau, mai și vorbește, uneori, ca un snob, ca o cămilă nevinovată care, cică, ar fi cel mai snob animal de pe planetă. Ehh, ce să-ți povestesc!

Lume bună, snobi, unii trimiși acolo cu praștia sau de nevestele plictisite de impotența lor. Eveniment, neică, ce să mai. Și, exact când mă simțeam mai bine, exact când credeam că am scăpat de prezența idioților și prefăcuților, dau peste un bou. Prietene, scuză-mă că ți-o spun așa, în față, ca la un bou care stă în drum ca o barieră la care ai nevoie nu de cip, ci de cartela electronică de sănătate, ești un mare bou! Zic și eu. Bou, bivol, tot aia! Egal, zice cineva, și-o zice bine.

Ce face bou’ biped când nu are de lucru? Exersează o stare absolută de nimic, adică de bou. Ce face boul când muncește? Hei, greșită întrebare, boul nu muncește, boul mănâncă, îi linge în cur pe șefi și fute. Cum fute? Desigur, ca boul, adică fute o oală și mai apoi se laudă la prieteni că a futut și el în pizdă. Mă’, să mori tu?! Ce face un bou când te întâlnește în calea lui și moaca ta nu arată ca a lui? Stă în drum și se uită ca boul la poarta nouă, ca broasca la barieră, ca pizda la căcat!

Cine l-a născut pe boul din povestea asta? O vacă. Tot bipedă, evident. Are copii boul meu? Nu are și asta mă bucură foarte tare, că în afară de câini și pisici nu poate să crească un mare bou, așa cum ești tu, prietene fals, că despre tine vorbesc, boule. Apropo, boul meu drag, tu chiar ai putea să te prinzi că această scriere e despre tine? Uite, dacă te prinzi, promit solemn, aici, oficial, că îți donez o tarla întreagă de mentă. Că am început să cultiv mentă, dacă nu știai. Cum ce să faci cu menta?! S-o freci, prietene, de la o uimire la alta, de la o prosteală la alta, de la o clămpăceală din urechi și pleoape, ca boul, la alta.

Dragul meu bou, care ești, menta nu e doar pentru boi, e și pentru vaci. Așa că, îți promit, suplimentar, că dacă tu te prinzi că aici e vorba despre tine, donez juma’ de tarla și pentru vaca ta care te urmează ca o vacă și care crește, în loc de copii, pisici și câini de talie mică, că, știu, dragule, că vă este frică de cai, copii și girafe, că doar sunteți amândoi doi boi. Pardon, un bou cu pula mică și-o vacă stearpă. Greșesc eu cu ceva?

Te-am stârnit, leule – boule? Te întrebi de ce nu te-am numit, de ce nu te-am trecut cu nume? Bună întrebare. Parcă începi să te prinzi. Mai încearcă.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.