7 iun. 2016
  |   2 Comentarii

Prietenii adevărați nu există

Nu, serios, acum chiar sunt sigur că prietenii adevărați nu există. Mai ales când e vorba de sexe diferite. Prietenii adevărați sunt doar stafii (care, în general, nu există, zic eu). Prieteni adevărați poți admira doar în filme. Când un om își dorește ceva caută să obțină acel ceva de la un imaginar prieten adevărat și dacă lucrurile se potrivesc cu o mare exactitate apare presupusa prietenie adevărată. Iluzii. Nu-i mai da acelui ”prieten adevărat” ceea ce așteaptă el de la tine și vezi ce se întâmplă.

Prietenii adevărați nu-și găsesc scuze de genul ”am fost să cumpăr pahare și efectiv am uitat să te sun”. Oamenii care chiar tânjesc după prieteni adevărați nu fug atunci când dau peste un potențial prieten adevărat.

Un prieten adevărat face sacrificii, își uită, la un moment dat, identitatea. Un prieten adevărat nu uită că are un prieten adevărat. Știu, vorbesc, probabil, despre lucruri care nu se mai practică. Totul a devenit interes și curtoazie. Nimic nu mai pare să fie clar sau pur și simplu. Ne trăim viața conectați la propriile interese, ne animăm doar atunci când doar noi ne dorim ceva. Ne bucurăm doar în momentele propriilor succese.

Îl iubim pe ăla pentru că are un ceva ce noi tocmai ni-l dorim. Îl vrem pe cutărescu pentru că probabil are un ceva de care putem fără doar și poate beneficia în mod gratuit. Suntem manipulabili, chiar dacă nu ne dăm seama de asta. Cu toate astea avem impresia că deținem controlul absolut.

Când suntem fericiți parcă vrem să se termine totul cât mai repede pentru a trece la un nou nivel de fericire. Presupusul nostru prieten adevărat vine și spune: te-ai tâmpit, ești prost?  Și noi, crezând că avem un prieten adevărat, dispus să moară în orice moment pentru noi, ne remodelăm, ne reeducăm, renunțăm chiar și la valori personale.

Ideea de prieten adevărat reprezintă, din punctul meu de vedere, un slogan electoral. Asta nu înseamnă că nu trebuie să ne dorim prieteni adevărați. Măcar să visăm la așa ceva și tot e bine.

În fine, nu există prieteni adevărați și asta chiar nu mă încântă. Doar am ținut mult să spun, să constat în scris, să-mi exprim părerea despre asta.

Și chiar cred că nu există prieteni adevărați decât în cărți, povești, filme și imaginația noastră.

2 Răspunsuri la Prietenii adevărați nu există

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.