8 dec. 2016
  |   Nu sunt Comentarii

Proasta, copiii și Moșul care s-a făcut și blogger

Am inițiat, după cum știți deja, un proiect care se numește Moș Crăciun e blogger, prin care mi-am propus să împart și la alții, alături de alți bloggeri cu sau fără blog. Și pot spune că sunt foarte mulțumit. Foarte mulți oameni au venit alături de mine și au pus mână de la mână pentru copii, bătrâni și oameni săraci.

Bravo și mulțumesc. Și pentru că evenimentul s-a propagat repede în toate direcțiile Demeter Ladislau și Maria Ciobanu mi-au propus să duc cinci copii la un loc de joacă special amenajat pentru așa ceva. Detalii poți găsi aici, dacă nu ai aflat încă nimic.

Mă apuc și dau telefoane, pun lumea și prietenii în priză. Am nevoie de cinci copii. Ideea a fost să ducem mai mulți copii săraci la un loc de joacă pentru care să nu trebuiască să plătească ei. O prietenă îmi spune: am eu pe o femeie care are 6 copii, trăiește într-un bloc catacombă și chiar aș vrea să le fac o bucurie.

Perfect, zic, contactează, spune-i să-i spele pe trei dintre cei mai mici, le pregătim noi haine să-i îmbrăcăm din cap până în picioare și gata, totul o să fie minunat și perfect.

Femeia a zis că bine și noi, cei care ne-am organizat pentru așa ceva, ne-am bazat pe vorbele ei. În dimineața zilei cu pricina, adică atunci când copii ăia așteptau să fie duși pentru prima dată la un loc de joacă, femeia se rîzgîndește, și ne-o trântește pe asta: știți, eu nu am timp să-i spăl, să-i pregătesc și să vin cu ei acolo, că eu azi trebuie să mă ducă la primărie după venitul social.

Asta nu-i o poantă, nu-i un banc, nu-i o invenție. Chiar așa a făcut proasta pământului. Mai multe păreri nu vreau să am, momentan. Însă promit că mă duc să văd personal unde șade muierea asta și s-o întreb: de ce dracului nu ți-ai legat trompele mai repede, dacă tot nu te interesează de soarta celor șase copii? Sau te pomenești că i-o fi făcut pentru venitul ăla social?

Și până voi ajunge să filmez și să fotografiez personal am făcut rost de fotografia asta s-o vezi pe aia care nu are timp să-și spele copiii. A, și poate vede și Primăria Hunedoarei pe cine asistează social.

Noua generație…

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.