31 ian. 2017
  |   Nu sunt Comentarii

Nu-ți programa viața în funcție de alții

Tu ești tu. Tu nu ești alții. Tu nu-i reprezinți pe alții oricâte funcții ai primi pentru ai reprezinta pe alții. Și asta pentru că alții nu sunt Tu. Alții sunt ei, tu ești tu. Tu nu poți să faci tot ce pot să facă alții, iar alții nu pot să facă ce poți să faci DOAR TU.

Alții înseamnă o colectivitate, un grup, o idee, o grupare cu un țel comun, înseamnă echipă, unison, coechipieri, instrucție, invidie, respingere unilateral dezvoltată, credință într-un singur țel, dezvoltare într-un sens unic și comun. Tu, da, tu, ăla, aia, care ești doar tu, ești doar Tu. Nimic altceva. Totul a plecat de la un Tu, de la un el, de la o ea, un voi, care sunteți doar voi. Voi, adică tu, ea, el.

Tu nu te poți identifica cu el sau cu ea, tu ești doar Tu, un original, un ceva care nu poate să semene cu alții chiar dacă acea divinitate în care crezi ar fi vreodată detronată. Un el sau o ea care nu seamănă cu nimeni. Nimeni nu poate să devină un tu sau o ea, nici dacă se clonează, pentru că și clonarea are limite, carnale și mentale. De fapt, pe scurt, ar fi mai bine să stai doar în pielea ta. Nu te mai strădui aiurea să introduci și pe altcineva în trupul pe care l-ai primit cadou. Mulțumește-te cu tine. Modelează-te pe tine. Corectează-te pe tine. Din când în când, uită-i pe ceilalți, ceilalți nu există fără tine. Universul există pentru că exiști și tu. Fără tine nu există nimic.

Fără tine nu există soare, lună plină, munți, ape, văi, noroc, horoscop, pace, război, crize, anticrize, mâini, picioare, picnic, biserică, tehnologie sau medicină. Da, de la un singur Tu a pornit totul. Lumea nu există pentru că mai întâi de toate a existat El, Ea, indiferent de credința fiecăruia, a pornit de la un el sau o ea. Deci, mai întâi de toate ești tu, eu, el, ea, mai apoi vin și ei, adică restul lumii. Asta nu înseamnă egocentrism, egoism, ego, eu. Mai întâi de toate suntem eu și ea. Adică tu, el sau ea. Bărbat sau femeie. Abstract sau nu, asta-i părerea mea, bună sau rea. Tu nu trebuie neapărat să te iei după ea. Ai și tu, în mintea ta, o lume doar a ta.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.