25 nov. 2015
  |   Nu sunt Comentarii

RCA-ul este deja mare, nu mai vorbiți prostii

Circulă un zvon prin târg că asigurarea de Răspundere Civilă Auto va ajunge de anul viitor chiar și la pragul de 1000 de euro pentru un amărât de Logan. Chestia asta scoasă din context a fost lansată pe un post de televiziune de o cucoană cu titulatura de prezentatoare TV și dictată de o echipă editorială.

În urma acestei ”știri” de senzație vin oamenii și-mi spun: Chiar așa? Este adevărat că s-ar putea să plătesc pentru Loganul meu chiar și 1000 de euro?

Știriștilor aflați în pană de subiecte nu mai vorbiți prostii. Informați-vă, mergeți la o firmă de asigurări, cereți un tarif pentru o mașină, întrebați un director sau chiar un om care s-a mișcat vreo 15 ani prin domeniul asigurărilor.

Știu, să extragi din context și să fabrici o știre scurtă de senzație este forte simplu. Problema este că mai apoi oamenii intră în panică și lansează și ei la rândul lor alte prostii.

RCA – ul este deja scump, am mai spus și chiar demonstrat asta, cu cifre, cu exemple concrete. Numai că tarifele diferă de la o societate la alta, de la persoană la persoană, de la vârstă la vârstă, de la o capacitate cilindrică la alta, de la o vechime a permisului auto la alta. Dacă ai un amărât de Logan cu care ai făcut 3 accidente într-un an, ai vârsta cuprinsă între 20 și 25 de ani, mai faci și taxi pe deasupra, este clar că trebuie să te aștepți ca următoarea asigurare RCA să te facă să scoți din buzunar chiar și 2000 de euro pe an.

Așadar, tarifele sunt deja mari. Că se vor scumpi din nou, că fiecare firmă își corectează planul tarifar de la o lună la alta asta este cu totul altceva.

Vrei să vezi niște tarife concrete la RCA. Citește articolul ăsta.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.