6 nov. 2018
  |   2 Comentarii

Azi nu repar nimic, azi schimb decor, arunc ce-i vechi și nefolositor, azi nici măcar nu spăl

Azi nu mai vreau să curăț după alții sau după mine. De azi vreau să înlocuiesc tot. Uneori, am crezut că-i mai bine așa. Am găsit un pahar murdar de câteva zile. Nu mai avea ce să caute acolo. Mă tot încurca. Înseamnă că a fost nefolositor sau a devenit cândva. Am găsit amintiri care nu îmi plăceau într-un nasture de la un pantalon. Am aruncat și pantalonul și nasturele.

Aruncă tot ce nu ai mai folosit, aruncă tot ce a devenit inutil sau toxic, fă loc la noul care stă la poartă și are răbdare. Așa îmi spunea mereu un om drag mie. De ce să te tot chinui să speli, să cureți când poți pur și simplu să înlocuiești?

Atenție, aici nu mă refer doar la lucruri, mă îndrept și spre relațiile interumane. Oamenii se pot spăla, dar nu și schimba la fel de ușor. Ca să schimbi ceva în viața ta trebuie, uneori, pur și simplu să arunci, nu să speli sau să cureți urme.

Eu am ales, azi, să păstrez doar ceea ce îmi animă și-mi alimentează sufletul. Nu cred în mnezăii de pe nori, dar cred în sufletele pereche, pentru că probabil am dreptate când spun că dacii mi-au fost urmași și că probabil încă gândesc ca ei. Există o singură cale să aflu dacă e așa sau nu.

Azi am găsit obiecte și stări care mă deranjau. Pe unele le puteam repara. Nu o să fac asta. Mi-am cumpărat un mare burete și voi șterge tot. Nu mai curăț, SCHIMB, nimic.

Am avut momente în viața mea când îmi doream să curăț, să șterg praful, să redau luciul. Am încercat. Nu am reușit mereu.

Azi m-am trezit cu Cezar, trântit peste mine, îmi lingea picioarele. Nu i-am cerut asta și nici nu voia ceva anume. Îmi arăta doar că mă iubește, indiferent cât sunt eu de idiot, de deștept, de curat, de dispus să-l înțeleg, manierat când mă enervez, indiferent de câtă iubire pot și cât sunt dispus să-i ofer. Atunci am luat hotărâri.

Am deschis un ochi și m-am uitat la ceasul mare de pe perete pe care scrie Rătăcit în HD. Era devreme. M-am ridicat și mi-am spus că a venit vremea să fac curat. Și m-am ridicat în două picioare.

Cezar se gudura, oamenii din viața mea îmi frământau gândurile. Și am început să arunc. N-am mai spălat. N-am mai curățat. am aruncat detergenți și toate ustensilele cu care tot încercam să curăț pete de rugină sau boli incurabile.

Dacă-i prea murdar locul și ai tot curățat nu mai insista. Aruncă și înlocuiește. Punct.

2 Răspunsuri la Azi nu repar nimic, azi schimb decor, arunc ce-i vechi și nefolositor, azi nici măcar nu spăl

  • Adriana Moldovan spune:

    Multumesc pentru acest articol. M-a atins personal,pentru ca am inceput curatenia. In casa si in viata mea. Am ajuns la aceeasi concluzie. Oricat ai incerca sa lustruiesti,tot murdar ramana. Asa ca fac curatenie generala. Ma bucur ca sunt oameni ca dumneavoastra,care ne arata ca se poate. Este foarte greu si nu toata lumea intelege. Citinfd articolul m-am regasit in el.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.