8 oct. 2015
  |   Nu sunt Comentarii

Românu-i campion la amânări

Cum, nu ştiai asta? Încă nu s-a dat la ştiri? Păi vezi, eu când spun că ştiriştii dau pe sticlă doar căcaturi de popă beat nu mă crede nimeni. Dar hai să nu ne grăbim, că poate se trezesc băieţii şi vor da la ştiri şi chestii importante. Da, chiar aşa, ce atâta grabă? Să nu ne pripim, să analizeişăn… Să diverse. Nu ne grăbim, că doar români suntem.

Am observat, dacă-i spun hai să facem asta ACUM mi-o trânteşte pe „stai, nu înţeleg de ce atâta grabă”. Dacă-i spun că-i urgent mă lasă cu gura căscată spunând, „ok, voi analiza chestiunea şi-ţi dau un răspuns săptămâna viitoare”.

Băh, nicicum nu mă potrivesc cu programul şi voinţa poporului din care mă trag. Da’ nicicum. Pe ardeleni poate că-i mai înţeleg uneori, că-s molcomi la minte şi cu neuronul înnodat, şi până îl deznoadă trec cam două săptămâni. Dar nu-i înţeleg pe restul. Şi la capitolul mârlit nevasta o dăm din prosteli în prosteli spunând mereu cu convingere în gând şi-n glas: de ce atâta grabă… Şi uite aşa trec anii şi vremea pulii şi nevasta îşi caută ştromeleag printre vecini, prieteni, trecători, spectatori sau pescari de sirene.

Pe bune, tu nu ai observat că o dăm pe tânjală mai ceva decât oricare alt neam din lumea asta? Telecomanda noastră nu este dotată cu funcţiile acum, aici, azi, imediat, în două secunde, hai, să facem, noi am primit doar butoanele mâine, poimâine, săptămâna viitoare, mă mai gândesc, să nu ne grăbim, poate la anul, cândva.

Ştii bancul cu Gheorghe şi Măria ajunşi la faza de divorţ? Măria bagă divorţ pe motiv că Gheorghe n-o futut-o niciodată în timpul căsniciei care durează de 25 de ani. Îl întreabă judecătorul pe Gheorghe: măh Gheo, ce se întâmplă, nu ştii, nu poţi, sau nu vrei?

  • Domnule judecător, zice, Gheo, eu şi pot, şi ştiu şi vreu, dar nu înţeleg de ce atâta grabă?

Banc făcut de români, evident, şi bazat pe fapte reale. Măi oameni buni, grabă nu-i mare, dar hai să gândim puţin mai repede, că vine moartea peste noi şi zice hai, iar noi n-o să putem să-i spunem stai, că mă mai gândesc. Pricepe cineva ce spun eu aici? Da ştiu, vă gândiţi, studiaţi, analizaţi problema şi-mi răspundeţi cândva.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.