21 feb. 2013
  |   5 Comentarii

Sa nu renunti niciodata – viata este un miracol

Sa nu renunti niciodata, oricate esecuri vei intampina. Viata este un miracol, in fiecare dimineata cand te trezesti primul lucru care ar trebui sa-l faci este sa respiri adanc si sa te bucuri din nou ca existi.

Ti-ai pierdut o mana sau ambele, nu ai picioare, ti-au murit parintii, nu mai ai slujba si jumatatea te-a parasit, ti-a luat banca apartamentul? Si ce daca! Viata trebuie traita mai departe, tu trebuie sa te adaptezi oricarei situatii. Dumnezeu te-a creat pentru a fi o fiinta puternica si trebuie cu orice pret sa dovedesti asta. Iar ca sa faci asta trebuie in primul rand sa zambesti, sa fii amuzant si vesel tot timpul, numai asa oamenii te vor iubi si vor fi dispusi chiar sa-ti urmeze exemplul.

Pentru mine un exemplu de om foarte puternic este Nick Vujicic, australianul care s-a nascut fara maini si fara picioare, nu presedintele americii sau miliardarul Bill Gates. Daca esti intreg, ai bani sa-ti cumperi ceva de mancare, ai un telefon mobil, iti permiti sa mergi intr-o mica vacanta, dispui de o garsoniera in care sa te adapostesti si sa pui capul jos pentru a te odihni, atunci nu ai voie sa te plangi de absolut nimic. Daca o faci esti un mare las si ti-o spun direct, in fata, chiar daca am sa te supar.

Daca ai o slujba si te duci zilnic la ea, de ce te plangi ca este greu? Daca te-ai saturat sa locuiesti cu mama si cu tata , cu sotul si cu cei 3 copii intr-un apartament de 2 camere, in loc sa te plangi si sa cauti mereu scuze, de ce nu faci ceva? De ce iti reduci visele la dimensiunea posibilitatilor tale actuale?

Daca te-ai saturat sa te tot saturi, de ce nu pleci mai departe sa cauti ceva care sa-ti schimbe definitiv viata? Vrei sa te sinucizi? Vei scapa de viata, dar oare ai tu acest drept suprem de a-ti curma viata? Stii care este cel mai usor lucru din lume? Iti spun eu: sa renunti atunci cand este greu! Da, atunci cand te-ai oprit din lupta pentru supravietuire toate problemele si greutatile vor inceta, insa in acel moment vei inceta si sa mai traiesti sau poate doar vei reveni la conditiile de dinaintea luptei, adica la cele pe care le urai si vroiai sa le schimbi.

Am intrebat multi oameni daca au un vis, scris pe hartie, detaliat, datat si pe care sa-l urmareasca zilnic, din dorinta de a-l duce la indeplinire? Cei mai multi au zambit si mi-au sugerat sa nu mai intreb astfel de lucruri stupide. Altii mi-au spus ca viseaza la o casa mare si frumoasa, cu gradina si cu o masina in curte, chiar daca sunt siguri ca nu le vor avea, in timp ce doar cativa mi-au spus ca au un vis foarte mare si ca au si un plan pe care il deruleaza in acest sens. De fapt, sti ce fac cei mai multi oameni? Isi ingroapa visele. De ce? Pentru ca nu vor sa iasa din zona de confort si pentru ca au impresia ca tot ceea ce exista in jurul lor nu le apartine, indiferent ce vor face.

Masele mari de oameni se trezesc de dimineata si inainte de a face orice se inarmeaza cu scuze. Odata iesiti printre oameni incep sa imparta diverse expresii: nu am avut timp pentru aia, nu pot sa te duc la cofetarie ca nu avem bani, eu nu am talent la scris, eu nu, eu nu… Adica scuze, scuze si iarasi scuze.

Am vazut in viata mea sute de oameni care stateau pe o terasa la bere si se plangeau ca perioada somajului va expira si vor ramane fara venit. Oameni cu doua maini si doua picioare, sanatosi si cu mintea zdravana. Dar am intalnit si indivizi care toata viata lor au mers doar acasa, la fabrica si iar acasa, mancand doar paine cu dulceata timp de 5 – 6 ani de zile doar pentru a strange bani sa-si cumpere o amarata de Dacie, pe care oricum nu au luat-o cu ei cand au murit.

Nu renunta si nu te mai plange, OMULE. Esti cea mai puternica fiinta de pe pamant. Ai reusit sa misti munti din loc si aproape ca ai inventat creierul artificial, intelegi asta? Plangaciosii sunt la cresa si la gradinita, lasii merg cu capul plecat si sunt tristi toata viata. Nu stii sa joci golf dar iti doresti? Ia o crosa si incearca de o suta sau de o mie de ori. Nu te opri. Indiferent de cate ori vei gresi. Pana la urma vei reusi. Ti-ai imaginat vreodata un om innotand chiar daca este invalid de maini si de picioare? Eu nu, pana am vazut unul.

Nick Vujicic este un om care a demonstrat nu doar ca se poate sa faci lucruri pe care un om normal nu le poate face, ci si ca poti fi vesel si cu o atitudine optimista tot timpul, chiar daca nu ai maini si picioare. In discursurile sale motivationale el spune ca trebuie sa te ridici de jos ori de cate ori vei cadea, desi acest om s-a nascut cu un handicap care nu-i permite sa faca asta foarte usor. Sa nu renunti niciodata, omule. Viata este un miracol si o continua incercare. Orice popas sau obstacol in viata nu trebuie sa insemne sfarsitul. Aduti aminte de vorba asta: ce nu te omoara te va face mai puternic. Iti recomand sa vizionezi videoclipul Something More, interpret Vujicic. Iti vei da seama singur ce vrea sa spuna acest om si ce ti-am sugerat eu aici. Vizionare placuta.

5 Răspunsuri la Sa nu renunti niciodata – viata este un miracol

  • CZ spune:

    Bine scris! Nick e un Model adevarat si trebuie neaparat vorbit despre el! Cat despre urmarirea viselor… eu recunosc ca sunt o lasa si „umblu trista si cu capul plecat” (ei nu chiar, dar ceva, ceva tot zgaraie acolo)!

  • Uries spune:

    Nick este un adevarat luptator, de multe ori ma intorc la videoclipuri care il prezinta si ma incarc cu optimism si curaj. Ridica sus capul si vezi ce scartaie, apoi corecteaza, pune liantul potrivit si mergi mai departe.

  • athos73 spune:

    Impresionant articolul tău, Urieşule! Îţi pasă de alţii…e mare lucru! Îţi mulţumesc!

    • Uries spune:

      Da, trebuie sa-mi pese altfel ar insemna ca nu-mi pasa de mine, ca tot acolo traiesc si eu unde traiesc ei! Multumesc si eu pentru conversatie.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.