16 iul. 2015
  |   Nu sunt Comentarii

Ne schimbăm doar când suntem obligaţi. De ce?

Unii oameni nu vor să înţeleagă că schimbarea este bună, că reorânduirea lumii în ansamblu poate apărea doar dacă ne schimbăm întâi pe noi, că nu ne putem modifica viaţa şi comportamentul dacă nu identificăm exact motivele pentru care am putea decide să facem asta. Cred că următoarele cinci lucruri i-ar schimba pe oameni instantaneu.

1. Ratele pentru creditele şi cheltuielile făcute public de fiecare primărie să apară pe fluturaşul de salariu al fiecărui localnic.
2. Gunoiul şi mizeria de pe străzi să fie plătite din mână de fiecare cetăţean în parte, altfel să nu cureţe nimeni nimic.
3. Să poţi să-ţi cumperi apă minerală sau plată, suc sau bere, numai dacă demonstrezi că eşti cu plata la zi a apei consumate la bloc.
4. Să poţi să-ţi cumperi încălţări numai dacă poţi demonstra că nu mai ai cu ce să te încalţi.
5. Să nu poţi merge în locuri publice, printre oameni, numai dacă urmezi un curs oficial de comportament printre oameni.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.