23 sept. 2015
  |   Nu sunt Comentarii

Scuzele tale chiar sunt scuze?

Încearcă asta. Promite cuiva că te duci la un eveniment important şi mai apoi stabileşte-ţi câteva scuze beton în favoarea lui „nu pot să mă duc”. Cu siguranţă mintea te va ajuta să găseşti cele mai tari motive. Pentru oameni, un bagaj complet de scuze pentru orice ocazie nu este o problemă foarte mare.

După ce trece evenimentul, încearcă să contactezi singur persoana în faţa căreia te-ai angajat să onorezi cu prezenţa evenimentul X şi ţine o pledoarie pro scuzelor tale. Vei observa că tăria şi importanţa scuzelor găsite de tine pentru acea ocazie vor slăbi pe măsură ce vei încerca să te convingi inclusiv pe tine de fermitatea lor.

Mai apoi, încearcă să pui pe hârtie scuzele de care vorbim şi fă o analiză pro şi contra. Experimentul te va duce în direcţia lui „puteam să mă duc, chestia aia putea suferi amânare”, lăsând în urmă scuzele care de fapt nu erau nişte scuze, ci doar nişte încercări de a-ţi ascunde singur adevăratele motive pentru care nu ai vrut să-ţi onorezi promisiunea.

Dacă faci experimentul hai cu părerile tale să le analizăm împreună.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.