28 oct. 2016
  |   Nu sunt Comentarii

Taxa Radio-TV a fost eliminată, sper să nu mai aud de ea niciodată

Am aflat că taxa aia stupidă și neconstituțională numită Taxa Radio-TV a fost eliminată printr-o lege inițiată de Liviu Dragnea. Oau, nu-mi venea să cred. Păi dacă-i așa înseamnă că mai apelăm din când în când și la ideea de normalitate?

Știrea

Deputaţii au adoptat marţi Legea privind eliminarea a peste 100 de taxe, inclusiv taxa Radio-TV, iniţiată de Liviu Dragnea, respingând varianta comisiei de specialitate care a stabilit menţinerea taxei pentru posturile de radio şi televiziune publice.

Detalii găsești aici.

Și-acum varianta mea despre Taxa Radio-TV

O mare hoție, o mare cretinătate pur românească, o încercare disperată de a obține bani de la pulime în mod gratuit, o taxă care mai mult încurca statul român și care ne băga la datorii virtuale pe noi toți. Da, asta a fost și asta este părerea mea despre acea taxă.

Nu am plătit niciodată acea taxă, deși, mereu și mereu, mi-au sosit acasă somații de plată. Adică eu nu stau la acea adresă, nu mă uit la TVR și nici nu ascult Radio România, nu deschid televizorul cu săptămânile, și tu, stat român care nu mă respecți ca și cetățean, ca și om, îmi ceri o taxă pentru un serviciu pe care eu nu-l utilizez?

Păi nu vă plătesc deja prin alte taxe și impozite, că doar de la buget vă vin cele mai multe venituri? Mai veniți și cu miloaga, cheltuind în mod constant bani din banii mei cu odioasele alea amenințări pe care mi le trimiteți în niște plicuri penale?

Păi dacă eu nu utilizez un serviciu, pentru ce să plătesc? Nu mă uit și nu ascult știri (sursele mele de informare sunt altele decât Televiziunea Națională și Radio România), așadar, ce să plătesc și pentru ce?

Pentru acea taxă de cocalar coclit statul român a fost tot timpul pasibil de despăgubiri impuse de diverse instanțe de judecată. Cu alte cuvinte, statul cere pe de o parte o taxă, prin lege, pe de altă parte amenință cheltuind bani că dacă nu-și primește taxa o să mă facă și-o să mă dreagă, și la final, tot statul, dacă eu decid să cer dreptate, îmi plătește mie niște bani sub formă de despăgubiri pentru simplul motiv că mi-a încălcat niște drepturi. Fain așa! Cine-i câștigătorul și cine-i pierzătorul? Noi toți, eu, tu, el, ăla, ei, toți românii, inclusiv cretinii care au menținut acea taxă până în ziua de azi.

A fost eliminată? Bravo. Promit că voi bea o șampanie după ce termin acest articol.

A mai existat cândva o taxă idioată, Taxa Costică, noroc că, într-un final, a murit autorul și odată cu el a luat și ideea.

Să bem o șampanie. A dispărut taxa pe radio și TV. Apropo. Hai să-ți mai zic ceva. Că mi-am adus aminte și nu pot s-o țin doar pentru mine. În timpul stagiului militar, când au venit unii mineri la București, am păzit și apărat sediul Televiziunii Române. Am fost mândru pentru asta, mi-am făcut treaba conștiincios și cu mândrie de român. La chestia aia din 1989, căreia unii îi spun revoluție, am fost fericit să văd că pe postul de Televiziune Națională se duc ultimele bătălii cu ultima redută (oare?) a comunismului fascist și inuman. Cu toate astea, nu voi accepta să plătesc toate căcaturile inventate de niște bășinoși care se cred în Parlament ca într-un Rai inventat strict pentru ei.

Gata, să bem șampania, Taxa Radio-TV a fost eliminată. Ah, stai, încă ceva: cum rămâne cu datoriile acumulate de către populație în timpul dinastiei taxa pe radio și tv? Întreb și eu.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.