26 iul. 2013
  |   7 Comentarii

Ti-e frica sa protestezi sau esti pasivul iremediabil?

Tineretul bulgar a iesit in strada, parlamentul acelei tari mai are putin si se prabuseste definitiv. Motivul: bulgarii s-au saturat sa se tot sature sa fie furati si jefuiti pe fata de politicieni. Oau, deci nu vor salarii mari, nu vor pensii si alte chestiuni dinastea pe care le vrem noi dar nu facem nimic? Adica doar atat doresc si pentru asta au decis sa iasa in strada si sa puna piciorul in prag? Curajosi si hotarati oameni, bravo lor!

Oare noi de ce nu putem face asta? Avem creierele sterse, avem cipuri implantate, suntem tampiti, cretini, fara curaj, nu ne mai pasa sau ce naiba avem de nu suntem in stare sa iesim in strada si sa cerem doar atat: opriti jaful?

De cativa ani incoace ba am fugit din tara, ba ne-am ascuns pe la colturi atunci cand altii au iesit in strada, ba am stat ca niste babe neputincioase in fata televizorului si am balbait ceva neinteles din buze, ba ne-am dus cuminti la vot si am votat pro hotiei de fiecare data.

Concluzia unilateral dezvoltata in tara asta este asta: am devenit un popor fara vointa, las, dispus din patru in patru ani doar sa mearga la vot pentru a schimba scula care ne da… sa mancam.

Daca imnul Romaniei este intonat sunt convins ca pe multi nu-i trec nici un fior, dimpotriva, zambesc cu sarcasm la adresa celor care chiar stiu versurile. Daca invit pe cineva sa iasa in strada sa protesteze pasnic pana la capat, primesc mereu si mereu acelasi raspuns: ce putem face doar noi doi?

Bulgarii au inteles ca nu mai este loc de intors pe degete aceeasi politicieni si au decis sa spuna GATA, plecati voi toti sau noi ramanem in strada. Uniunea Europeana a spus aveti dreptate, suntem cu voi, chiar daca cei acuzati fac parte din Consiliul Europei.

Si cu noi cum ramane? Un exemplu macar de la bulgari nu putem lua? Inainte sa inchei spun ca sunt sigur ca la acest articol vor comenta doar politrucii sau poate doua, trei persoane care chiar ar dori sa faca ceva dar nu au cu cine. Sper sa ma insel amarnic.

Mai jos aveti un filmulet cu tinerii din Bulgaria care au iesit in strada pentru un singur lucru: stop jafului politic! Filmul este postat pe YouTube de catre The Guardian.

7 Răspunsuri la Ti-e frica sa protestezi sau esti pasivul iremediabil?

  • maya spune:

    Dupa cate bag eu seama, lumea nici nu comenteaza si tu vrei sa mai si protesteze!!! Bine ar fi daca ar putea obtine ceva vecinul de peste drum, am beneficia si noi, ca doara drumul e comun, nu-i asa?

    • Uries spune:

      Eu nu m-as multumi doar cu ce obtine vecinul, desi scopul nostru ar trebui sa fie acelasi. Intentionat nu am postat articolul pe nici o retea de socializare, sa se prezinte singur, sa vad cad de bine o face. 🙂

    • maya spune:

      Eu ma refeream strict la faptul ca mai totdeauna asteptam sa faca altcineva totul, sa iasa in strada, , sa ia suturi in fund sau lacrimogene in ochi, noi sa fim doar beneficiarii comozi ai luptei altora, ba daca se poate sa primim si certificate de luptatori pentru nu stiu ce cauza..

    • Uries spune:

      Oricum, eu le tin pumnii bulgarilor, iar romanilor le spun sa doarma linistiti mai departe, cineva oricum ii lucreaza pe la spate. Ai vazut filmul Ultimul corupt din Romania, de Sergiu Nicolaescu?… Sa vezi cat adevar a grait omul care a fost Nicolaescu…

    • maya spune:

      Nu stiu cine, dar viata sigur ii va lucra. Voi cauta filmul.Seara frumoasa !

  • protestant spune:

    Pai acei oameni protesteaza vehement si nu recurg la incidente, insa noi am vrut intotdeauna sa fim in prim plan si in central atentiei , recurgand la VIOLENTA impotriva Organelor de Ordine, POLITIE , JANDARMERIE SI ALTELE. PAI MAI OAMENI BUNI , CA SA INCEPI UN PROTEST,,,, DECI NU REVOLTA… UN PROTEST.. TREBUIE SA AI O AUTORIZATIE DA? E.. IN ACEA AUTORIZATIE DE LIBERA PRACTICA A PROTESTULUI IN PUBLIC AI NISTE CONDITII DE INDEPLINIT.. DE NU PAC… TE-AI ARS SINGUR PE SEMNATURA TA!! 2.. DOAR UN ANUMIT NUMAR DE PERSOANE SANT AUTORIZATE SA PARTICIPE LA PROTEST… MA REPET… NU REVOLTA SAU HULIGANISM… CI PROTEST. DACA NUMARUL INSCRIS PE ACEA FOAIE DE DREPT A PROTESTULUI , ORGANELE DE ORDINE CONSIDERA PRIN CONDITIILE IMPUSE DE AUTORITATEA DE DREPT CARE ELIBEREAZA ACEA AUTORIZATIE.. CA TOTI FIIND DOAR NISTE REVOLTATORI SI HULIGANI!! ACUM.. NUSH CARE CUM FACE.TI DIFERENTA CU .. AIA AU SANGE.. NOI NU. SAU.. DE CE NE INTALNIM MEREU CU ACEA EXPRESIE.. CE FACEM DOAR NOI 2… PAI .. MAI SUS SCRIE.. TOTI LA UN LOC FAC MAI MULTI 🙂 DAR… DACA NU BELESTI OCHII.. O IEI SI PE COAJA , SI AMENDA , SI TOT FELUL DE ACUZATII PE CARE LE POTI INCALCA FARA SA FI CONSTIENT DE CEEA CE FACI, DE CEEA CE SE INTAMPLA, DE ROLUL TAU IN ACEL MOMENT , SI DE VREO INFORMATIE CE SI CUM SA INDEPLINESTI ATUNCI CAND DAI STARTUL UNUI PROTEST , SAU PARTICIPI LA UN PROSTEST!!! ATENTIE MARE!!!!

    • Uries spune:

      Sa concluzionam: trebuie sa avem autorizatie ca sa putem protesta si mai trebuie sa respectam ceea ce este avizat pentru protest, ca sa nu luam amenzi si bataie de la jandarmi, da?

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.