14 iun. 2016
  |   1 Comentariu

Treaba cu MERGE ȘI AȘA trebuie să dispară

Nu mai avem voie să gândim în spiritul acelei vorbe pur românești, Lasă, bă, că merge și așa! Când spui și accepți că treaba merge oricum, indiferent de rezultate, de fapt, accepți să fii unul dintre cei care acceptă orice situație, unul dintre cei care nu-și doresc să facă lucrurile mai bine, unul dintre cei care este de acord să înghită orice rahat doar pentru a înainta.

Nu, MERGE ȘI AȘA trebuie să dispară. La neamț nu merge oricum, el vrea să meargă treaba ca pe roate, din acest motiv s-a făcut cunoscut prin zicala LUCRU NEMȚESC! Elvețianul nu acceptă ca ceasul fabricat de el să rămână în urmă nici măcar o picosecundă, el vrea ca tic-tacul produs de el să fie etalon în domeniu, din acest motiv s-a făcut cunoscut prin zicala, MERGE PERFECT CA UN CEAS ELVEȚIAN.

Noi, românii, vrem să meargă lucrurile oricum. Greșit. Gata, haideți să ne perfecționăm puțin. Haideți să trecem la alt nivel. Haideți să gândim de zece ori înainte să facem un lucru, expresia cu Noi muncim, noi nu gândim nu-i decât o mare prosteală, o mare idioțenie indusă de comuniști, de leneși, de analfabeți, cu scopul de a avea o scuză solidă atunci când facem un lucru anapoda.

Îi spunem copilului, în încercarea de a scăpa de el, lasă, bă, copile, că merge și așa, important e să ieși tu bine din situația asta. Merge omul la service și mecanicul spune: lasă, dom’le, că merge și fără senzorul ăla! Vine instalatorul și ne montează un robinet cu o bucșă improvizată, spunându-ne, plin de el, lasă, bre, că merge și așa.

Ne ducem la operă îmbrăcați în trening, spunându-le celor indiscreți, lasă, măi, scorțosule, că merge și așa. Ne prefacem că muncim pe motiv că economia țării merge și așa. Nu ieșim în stradă când ne fură și ne batjocoresc politicienii pe motiv că țara asta va merge la nesfârșit și așa.

Fraților, gata, era lui Lasă, bă, că merge treaba și-așa a ajuns la final. Ori ne reeducăm, perfecționăm și trecem la un alt nivel de gândire, ori rămânem la nivelul lui Dorel care-și dă cu sapa-n cap, pe motiv că poți să sapi o groapă și cu o sapă din cauciuc. Nu sună mai bine laitmotivul NU, LA NOI NU MAI MERGE TREABA ORICUM?

Un răspuns la Treaba cu MERGE ȘI AȘA trebuie să dispară

  • milarez spune:

    treaba va merge mereu asa atata timp cat mergem la vot si punem stampila pe o sigla sau doar ca sa ne razbunam pe altcineva. De multe ori (de prea multe ori) ne multumim cu un colt de paine aruncat si de care ni se aduce aminte ca a fost dat din bunavointa lor.Multumesc , dar vreau sa cred ca pretentile mele de la alesi ar trebui sa fie mult mai mari.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.