30 ian. 2016
  |   2 Comentarii

Truth – 2015

În urmă cu câteva zile, Nicușor Ștefan, un manager de spital pe cât de înfumurat pe atât de prost învățat de șefii lui din umbră, reconsidera statutul de blogger lăsând să se înțeleagă că bloggerul nu-i instituție de presă. Am scris despre asta aici și-am spus atunci că tot un fel de presă este și bloggerul, numai că își desfășoară activitatea în online. Și în online începe să se cam mute toată presa, excepție făcând televiziunile și radiourile, numai că și acestea au divizii speciale în mediul virtual. Dar nu despre asta vreau să vorbesc acum.

Ci despre Truth, un film pe care tocmai l-am văzut și care chiar mi-a plăcut. M-am gândit să-l recomand și la alții, mai ales celor care îi consideră pe bloggeri un fel de paria din mass media.

Filmul are o distribuție bună și reușește să arate, printre multe altele, ce înseamnă și ce poate face un blogger atunci când își propune o campanie scrisă concertată pe un anumit subiect. Pe scurt, George W. Bush este înfierat de producătoare unui program de știri de maximă audiență de la CBS Dan Rather. Pentru că instituția președintelui are o forță de neimaginat, mai ales la americani și mai ales în preajma alegerilor prezidențiale, brusc adevărul se voalează și intră în scenă bloggerii și oamenii președintelui.

Dar uită-te singur. O să-ți placă. Eu l-am văzut online, în format HD și cu o subtitrare destul de bună. A, și să nu uit, în rolul principal joacă Cate Blanchett, una dintre actrițele mele favorite. Ea a făcut un rol extraordinar în Lord of The Rings dar și în Strania Poveste a Domnului Benjamin Button, alături de Brad Pitt. Gata cu vorbăria. Vizionare plăcută.

2 Răspunsuri la Truth – 2015

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.