2 dec. 2015
  |   Nu sunt Comentarii

Vacanța exotică din mintea fiecăruia (p)

Când eram mai tânăr Românii mergeau în vacanțe exotice la Herculane, Felix, Techirghiol, Eforie Nord sau Poiana Brașov. Deși nimic nu era exotic în vacanțele de pe vremea aceea toată lumea se simțea bine, fiecare avea propria lui variantă de vacanță exotică, programată în mintea și în imaginația proprie.

Tot pe-atunci, când se întorcea lumea din vacanțe, concedii sau zile libere acordate cu ocazia sărbătorilor naționale, fiecare se străduia să-și descrie peripețiile din vacanță în cel mai exotic mod cu putință. Nu puteai să contrazici pe nimeni, toată lumea avea dreptate.

Și chiar dacă exoticul era doar în mintea noastră fiecare se străduia să creadă că și în realitate lucrurile stăteau cam la fel. Cred că fiecare a trecut la un moment dat prin situația de a încerca să se convingă inclusiv pe el că a fost în cea mai teribilă vacanță.

În ziua de azi vacanțele exotice înseamnă cu totul altceva. Mare albastră sau verde, ocean, palmieri, bungalou, hamac, scufundări, dezmăț și vacanță în Caraibe, Bora Bora, Hawaii și neapărat multă distracție în cluburile de noapte din Ibiza, Ko Phangan, Bali, Tenerife sau Trinidad, asta înseamnă vacanță exotică în ziua de azi. Dacă ai fost plecat din țară și-ai vizitat doar un oraș și câteva monumente istorice mai bine taci că te faci de râs.

Cu toate astea și în ziua de azi vacanțele exotice tot doar în mintea și-n percepția noastră sunt petrecute. Unii se uită pe Discovery și mai apoi povestesc altora că au fost în cutare și-n cutare loc, deși ei nu ai ieșit niciodată mai departe de bariera din orașul natal, poate nici pe acela nu-l cunosc foarte bine.

M-am gândit de foarte multe ori la o vacanță exotică născocită și planificată chiar de mintea mea. Am dat frâu liber imaginației și mi-a ieșit ceva nebunesc, poate revoltător de-a dreptul pentru unii.

Vacanța mea exotică

Nu pot să-mi imaginez o astfel de vacanță fără un card doldora de bani, acesta fiind principalul factor de stres atunci când pleci să-ți petreci concediul afară din țară. Dacă tot calculez, împart, adun și mai ales tot scad vacanța exotică pentru mine nu există. Fără bani la discreție nu mă pot avânta să fac așa ceva.

Călătoria trebuie neapărat să se desfășoare în toate modurile cu putință: cu trenul, cu avionul, călare dar și pe jos, cu barca și vaporul, pe cămilă și alături de tigri, lei și alte fiare sălbatice. Inclusiv cu iahtul și bicicleta trebuie în mod obligatoriu să călătoresc. Condiția aceasta oferă sarea și piperul care dau naștere ingredientului numit aventură.

Nu vreau să aud de hoteluri luxoase cu cinci sau mai multe stele sau de hotelieri care se învârt pe lângă mine doar cu dorința de a-mi mânca banii. Vreau doar femei cu frunzele Evei la purtător, bungalouri din stuf, hamacuri în care să mă mai ciupească din când în când câte un țânțar mai viguros, vreau să mănânc în fiecare zi ceva ce nu am mai mâncat niciodată. Și când mă satur de toate astea vreau să pescuiesc în mare, în ocean și să fac baie până se zbârlește pielea pe mine.

Seara vreau să mănânc pe malul mării iar dimineața să-mi iau micul dejun alături de o singură voce, de la două în sus situația devine stresantă.

Nu pot să ratez nici cele mai exclusiviste cluburi de noapte, petrecerile în aer liber, femeile din nu știu ce triburi uitate de lume, băuturile și mâncărurile tradiționale.

Vreau soare dar și furtună, iar când mă plictisesc vreau să fac baie într-o piscină din care să pot vedea în depărtare creste de munți cu zăpadă proaspătă pe ele.

Nu vreau să aud decât de plaje cu nisipul ca făina, m-am săturat de pietre și de obiecte căzute din chiloții turiștilor fără respect față de restul lumii.

În sfârșit, vacanța mea exotică trebuie să cuprindă neapărat următoarele locații: Caraibe, Maroc, Indonezia, Seychelles, Mexic, Peru, Africa de Sud, Malaezia, Costa Rica, Grecia și obligatoriu insulele Maldive. Restul țărilor prin care aș trece le-aș putea considera bonus, că la câți bani cheltuiesc pe o astfel de vacanță măcar atâta lucru cred că merit în plus.

Știu, vei spune că ceea ce mi-am imaginat eu aici pare o mare nebunie. Poate da, poate nu. Dacă ai bani, timp liber și imaginație asta este ceea ce aș considera pentru mine o vacanță exotică completă, relaxantă și cu adevărat satisfăcătoare.

Sigur, pentru tine vacanță exotică poate să însemne și o simplă călătorie de afaceri într-o localitate oarecare din România. Până la urmă orice călătorie are farmecul ei, important este să te afli în starea potrivită.

Te provoc la imaginație. Cum arată vacanța exotică perfectă din punctul tău de vedere?

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.