21 dec. 2015
  |   Nu sunt Comentarii

Vecinii noi de bloc ar trebui să depună un CV la asociație

Atunci când cineva se mută într-un alt bloc persoana sau familia respectivă ar trebui mai întâi de toate să depună un CV de locatar la Asociația de Proprietari pentru verificare și interviu. Procedura ar trebui să fie simplă și să se desfășoare în trei pași.

Pasul 1. Depunerea CV-ului și verificarea datelor legate de modul de socializare al persoanei/familiei la vechea locație. Câteva telefoane cred că sunt suficiente ca să afli dacă persoana sau familia care urmează să se mute în noul bloc a trăit în armonie cu vecinii de la fosta adresă.

Pasul 2. Are ca scop prinderea vecinului cu minciuna în sac. Asta se poate face în mod elegant printr-un interviu susținut de noii colocatari în fața președintelui de asociație și a câtorva locatari delegați special pentru această etapă. Câteva întrebări edificatoare (desigur, nu trebuie intrat cu bocancii în intimitatea omului, că nu avem nici un drept să facem asta, dreptul acesta îl au, desigur, doar paparazzi):

  1. Care sunt  motivele reale pentru care ați decis să vă mutați?
  2. Ați avut vreodată dispute aprinse cu vecinii? Dacă da, din ce motive?
  3. Ați făcut vreodată reclamație la poliție pentru că ați fost deranjat de vreun vecin?
  4. Cum și prin ce anume considerați că trebuie respectați colocatarii blocului în care locuiți?
  5. Vă place muzica?
  6. Ascultați sau vizionați știri la televizor?
  7. Aveți probleme cu auzul sau cu văzul?
  8. Vă place să dormiți în liniște?
  9. Dacă doriți să organizați o petrecere acasă, cu muzică și dans, considerați necesară o prealabilă aprobare venită din partea vecinilor?
  10. Ați aruncat vreodată pe fereastră chiștoace, coji de semințe, brazi de crăciun, cotoare de măr, peturi sau alte resturi de mâncare?
  11. Aveți obiceiul să trântiți ușile atunci când sunteți într-o stare de nervozitate ridicată.
  12. Când vă certați în familie o faceți astfel încât să vă audă și vecinii motivele?

Pasul 3. Analizarea răspunsurilor din cadrul interviului și acordarea răspunsului final celor care își doresc să se mute. Dacă cei intervievați sunt niște oameni recalcitranți, fără spirit civic, individualiști și fără respect pentru cei cu care sunt nevoiți să conviețuiască, după părerea mea răspunsul ar trebui să fie acesta: ne pare rău, dar nu putem să fim de acord cu mutarea dumneavoastră în acest bloc.

Simplu, nu-i așa? Și astfel se pot evita încă de la bun început discuțiile în contradictoriu, reclamațiile la poliție, bătutul în uși cu pumnii, amenințările cu moartea, bătăile și înjurăturile, mâzgălitul ușilor cu rahat și alte tâmpenii care pot duce la situații penibile într-un bloc în care se presupune că oamenii trăiesc în deplină armonie.

Desigur, o să spui că nu-s normal la cap. Eu sunt normal, situațiile descrise mai sus nu sunt normale. Sigur, orice cetățean al acestei țări ar trebui să aibă dreptul să se mute oriunde vrea și, mai ales, oriunde poate. Însă la fel de adevărat este și faptul că orice cetățean al acestei țări ar trebui să aibă liniște și respect în propria casă. Zic eu.

Și ca treaba să fie treabă aș propune ca Parlamentul să legifereze procedura descrisă mai sus. Ca să fie obligatoriu, nu opțional.

Sigur, o să-mi spui că nu se va întâmpla, probabil, niciodată așa ceva. Prin urmare, poliția o să dea mai departe amenzi locatarilor tâmpiți, idioți și fără pic de respect față de ceilalți locatari, știriștii de la tembelizor vor avea în continuare titluri de genul ”vecinul unui bloc la bătut măr pe un alt vecin pe motiv că nu-i plăcea manelele”, ”poliția a amendat o babă care se pișa de pe balcon”, ”un cetățean nu a mai putut suporta știrile ascultate prin pereți de la vecinul de lângă el și astfel a decis să se interneze la un spital de nebuni” etc.

Acest articol nu este un pamflet. Cred că te-ai prins, nu-i așa?

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.