21 aug. 2015
  |   Nu sunt Comentarii

A venit frigul, unde mă duc în weekend?

Nu plec niciunde, în principiu, stau acasă şi muncesc. Am de terminat un design la un website şi de prelucrat nişte fotografii pentru alt site. Poate, am zis poate, mă duc la cimitir la soră-mea, ies cu cortul să stau singur cuc două zile, mă echipez şi ies la pozat pe dealuri sau prin urbea de cartier. Tu poţi să mergi unde vrei. Numai la mare să nu mergi că este frig şi te duci degeaba. Câteva recomandări pot totuşi să-ţi fac.

La 22 mai 2014 guvernul democratic ales al Regatului Thailandei a fost înlăturat printr-o lovitură de stat militară. Deşi ţara este guvernată de forţele militare, care au instituit un regim de securitate similar cu legea marţială şi restricţii asupra unui număr de drepturi şi libertăţi, junta a declarat că a luat toate măsurile pentru protecţia turiştilor şi accesul acestora la obiective turistice este nerestricţionat. Este interzisă criticarea loviturii de stat, a juntei sau a membrilor familiei regale. Aşa că mare atenţie la exprimarea opiniilor politice făcute în public dacă te gândeşti să-ţi petreci weekend-ul pe teritoriul Thailandei. Vezi mai multe detalii aici.

Un eveniment super mişto este Festivalul Internaţional de Film Independent ANONIMUL, ediţia a XII a. Acesta a început în 17.08 şi se termină în 23.08. Locaţia: Sfântu Gheorghe, Delta Dunării, în Complexul Green Village şi Dolphin Camping. Festivalul cuprinde două secţiuni competiţionale: lungmetraj şi scurtmetraj de ficţiune şi animaţie. Detalii aici.

Festivalul Dilema Veche, Alba Iulia. Trei zile de cultură, dezbateri, poezie, literatură, film, teatru, muzică, dans, meşteşuguri şi expoziţii. Vezi detalii aici.

Dacă eşti un gourmand nu trebuie să ratezi Festivalul Târgul Gustos de Alba, un eveniment dedicat promovării producătorilor din industria alimentară locală precum şi valorificării tradiţiilor culinare din zona Alba Iulia. Detalii aici.

De citit îţi recomand Bibliotecara de la Auschwitz – Antonio G. Iturbe, Dragostea în vremea holerei – Gabriel Garcia Marquez, Dificultatea de a trăi. Povestiri psihanalitice despre copii – Francoise Dolto.

Dacă vrei să mergi la un film îţi recomand Southpaw (2015), Lovitură de stânga, pe care-l poţi vedea la Cinema City Cotroceni VIP – Bucuresti. Dacă vrei să stai în fotoliul tău fă-ţi rost de Trainwreck (2015), în care este vorba de o tipă… dezastru. Comedie la care probabil că mă voi uita şi eu. Vezi un trailer aici.

Locuri pentru fotografiat: regiunea lacului Bled din Iugoslavia sau cascada Bigăr, aflată pe teritoriul comunei Bozovici din judeţul Caraş-Severin.

În sfârşit, nu mai mânca animale moarte, carne, fie-ţi milă de animale. De ce? Din acest motiv: mâncăm animale suferinde.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.