4 mart. 2013
  |   2 Comentarii

Viata nu te iarta, tu sigur poti s-o faci

Daca atunci cand iti doresti ceva trebuie sa ceri si nu o poti face, ce e de facut? Ar trebui sa ceri, nu-i nici o rusine in asta. Si nici sa obtii ceva anume nu este neaparat o reusita. Dar daca nu e sa fie, daca ceva nu se leaga si nici nu se dezleaga, ce faci? De fapt ce poti sa faci oricand, atunci, ieri sau azi, cand esti ranit, fericit sau pur si simplu doar anost?

Uneori gasesti similitudini, intamplari si fapte care te atrag. Oamenii din jurul tau iti ofera milioane de expresii, de limbi straine si de dureri traite in fel si chip. Daca muzica te inconjoara si nimic nu-ti poate spune, trebuie sa te recompui, singur.

Inconjurat de ceea ce ai vrea sa fie si nu e crezi ca totul este pura efemeritate sau doar stangacie. Un prieten drag mi-a spus odata ca sunt trist. Dar si tristetea e un sentiment pe care trebuie sa-l traiesti, prietene. Daca nu simti aceasta stare, daca nu o exersezi, vei fi incomplet. Dar trebuie sa inveti cum sa tratezi tristetea si poti face asta doar daca te antrenezi.

In paralel, recomandat este sa simti si fericirea, altfel nu ai termene de comparatie. Antrenandu-te cu tristetea, analizezi la rece fericirea. Adica iti injectezi din cand in cand doze de fericire. Unii aleg sa-si injecteze droguri. Nu e bine. Altii aleg alcoolul si tigarile, ca si surogaturi. Insa, eu iti spun ca fundul gropii nu ai cum sa-l vezi pana nu te opresti din sapat.

Viata nu te iarta, ci doar iti da de gandit, de experimentat si de ales. Tu esti singurul care poti sa-ti impui sa te antrenezi mai bine, sa fii mai pregatit atunci cand trebuie sa executi lovituri libere importante. Odata pregatit si iesit in teren vei juca mult mai bine, pentru ca vei avea incredere in tine si mai ales in simturile si calitatile tale.

Dar ce faci atunci cand simti un mare gol in stomac, cand totul pare a fi impotriva ta? Poti sa-ti pui intrebari la care este bine sa gasesti mai multe raspunsuri, sau poti sa te tratezi ca pe un gunoi, desi nu tu trebuie sa fii pedepsit, distrus, ci imprejurarile care te-au dus la acele gandiri si simturi.

Suturi in fund nu poti sa-ti dai singur, fizic vorbind, spiritual da. Dar nu fa din asta o scuza grosolana. Daca trebuie ia-ti un antrenor si lasa-l sa iti administreze lovituri in partea dorsala pana cand reusesti sa ajungi singur la tinta ta. Nu dispera si nu-ti concedia echipa daca la inceput intampini doar esecuri. Succesul nu vine niciodata fara rateuri. Si nici norocul nu vine stand in pat si asteptandu-l.

Cand ai o problema primul pas spre rezolvarea ei este sa o recunosti, sa o creionezi in cat mai multe detalii. Solutiile sunt in aer, peste tot in jurul tau. Trebuie doar sa le cauti si sa le compari intre ele. Sa o alegi pe cea mai buna. Asta nu inseamna neaparat ca vorbim de o activitate simpla. Uneori greutatea problemei poate sa te apese atat de tare incat tu singur nu vezi nici o solutie. In astfel de momente cei din exterior, mai ales cei interesati de soarta ta, iti pot fi ghizi importanti. Apeleaza si la ei.

Nu te pedepsi niciodata singur si nu fa dintr-o situatie o cauza pierduta. Nu-ti spune niciodata “nu pot sa fac asta” si nu vorbi cu tine folosind mereu cuvantul NU. Tu ai o fabrica in capul tau cu doua sectii importante, productia de ganduri pozitive si productia de ganduri negative. Tu hotarasti daca vrei mai multe ganduri pozitive sau negative. Eu te sfatuiesc sa iti concediezi subalternul de pe sectia de productie a gandurilor negative. Si nu uita sa-ti iei un avocat bun, pentru ca dl. Negativ te va chema in judecata pe motiv ca l-ai concediat fara motiv.

2 Răspunsuri la Viata nu te iarta, tu sigur poti s-o faci

  • olga spune:

    Asta cam asa e… Daca reusesti sa identifici faptul ca ai o problema trebuie sa gasesti in tine puterea de a indrepta lucrurile, pentru a deveni o persoana mai buna, atat pentru tine, cat si pentru cei dragi tie…
    Daca nu recunosti problema, poate vei pierde timp pretios din viata ta si a celor dragi, nestiind cu ce trebuie sa lupti si nici prin ce mijloace.
    Raspunsul se afla in sufletul fiecarei persoane.
    Si pana acum, in viata mea, nu am intalnit persoane perfecte, care nu au cate ceva de corectat, dar am intalnit multe persoane care nu recunosc ca ar avea probleme, eu ii numesc pe acestia din urma, farizei.

  • Uries spune:

    Olga, nu cred ca efectele care ne afecteaza trebuie schimbate, ci cauza lor. Vezi principiile despre cauze si efecte.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.