10 nov. 2016
  |   Nu sunt Comentarii

Villaggio Mall, un oraș cu cer artificial și peste 3000 de locuri de parcare

Dacă vei ajunge vreodată în Doha, capitala Qatar, trebuie neapărat să ajungi în zona de vest și să vizitezi Villaggio Mall. De curând am aflat și eu de acest imens mall. Pentru că, da, vorbim de un oraș, de o imensitate cu scop comercial care are peste 200 de spații comerciale, 3000 de locuri de parcare și se întinde pe o suprafață de peste 130.000 de metri pătrați.

Cel mai tare m-a impresionat acoperișul de la Villagge Mall. Acesta imită un cer albastru cu nori plăcuți la vedere și cu un efect de lumină care îți dă impresia că soarele a rămas blocat în momentul apusului, deși ești tentat să crezi că e nehotărât, să apună sau să răsară.

villaggio_5

Și pentru că este vorba de un mall cu capital privat italian, nu putea să lipsească decorul cu specific italian și mai ales un canal lung de 150 de metri pe care poți să te dai cu gondola. Pur și simplu ai impresia că mergi pe niște străzi, în aer liber. Clădiri care imită așezări în care oamenii parcă nu fac comerț, ci locuiesc acolo de când lumea.

villaggio_6

Cele două patinoare, unul de dimensiuni olimpice, centrul de bowling, un montain rus, gondolele, terasele cu mese cochete, stilul ales parcă cu o atenție exagerată, reclamele celor mai alese branduri din lume, te fac să te simți ca în lumea lui Alice din Țara Minunilor.

villaggio_7

Odată intrat acolo vei deveni prizonier într-o lume în care parcă nu oricine poate pătrunde. Desigur, nu este singura locație în care te vei simți ca într-un mall aflat sub cerul liber, decoruri asemănătoare se pot descoperi și în marile casinouri din Las Vegas.

villaggio_2

Cred că Villaggio Mall se află în locul potrivit, deși sunt convins că o astfel de megalomanie ar aduce un plus de valoare oricărui oraș din România, deși, desigur, puterea de cumpărare din România nu se compară cu cea din Doha.

villaggio_4

Și dacă vei ajunge vreodată pe acolo nu uita să mergi la cinema, vei avea parte de experiența tehnologiei IMAX. Iar dacă ești un mare gurmand o listă impresionantă de restaurante celebre te așteaptă să le treci pragul și să le halești mâncărurile scumpe și selective: APPLEBEE’S, Ashas, Butcher Shop, Dunia, Krispy Kreme, Lenotre, P.F. Chang, Papparoti, Paul Café, Peal Juice, PinkBerry, Pizza Express, Pizza Hut, Romanos Macaroni Grill, Shake Shack, TGI Fridays, Vannelis & Yum Yum Tree, Wok of Fame.

villaggio_8

Dar te las pe tine să descoperi mai multe experiențe în Villaggio Mall.

Fotografie: Daniela Racoviță Cojocaru – alias Expat Wife

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.