21 mart. 2016
  |   3 Comentarii

Voluntarul și nesimțita care scuipă semințe pe stradă

Era duminică. O zi superbă. Și era și Ziua Internațională a Fericirii. M-am dus la voluntariat cu Grupul Fii Voluntar – Adoptă o Stradă. Așadar, 20 martie 2016. Parcul Corvin din Hunedoara. Ne-am apucat de cosmetizat vegetația și de ecologizat zona. Hârtii, mizerii, cât cuprinde, că așa-s unii, își fac din stradă tomberonul propriu și devin și nesimțiți cu diplomă.

Și când spun nesimțiți mă refer inclusiv la femei. Eu văd lucrurile cam așa. Ești femeie? Păi dă dovadă de feminitate, se sensibilitate, de gingășie și de foarte mult bun simț. Nu, în acea zi o tânără de circa 20 de ani a ținut morțiș să-mi demonstreze că ea nu-i femeie, ci o nesimțită cu diplomă și cu un tupeu maxim.

Ne-am dus în acel parc pentru a face curățenie, pentru a da un exemplu. Păi și crezi că am făcut? Curățenie, evident. Și cum făceam noi curățenie, din când în când, mai treceau câte unii. Și apare tipa cu diplomă. Ne-a văzut, a observat foarte clar că noi facem curățenie. Mânca semințe și scuipa mai ceva ca un bărbat. Când a ajuns în zona noastră a început să scuipe și mai evident, cu sictir și tupeu maxim.

Un voluntar o roagă frumos să nu mai scuipe coji de semințe pe jos, să le țină în mână și să le arunce imediat ce întâlnește un coș de gunoi. Nesimțita ce face? Se uită mirată la prietenul meu și îi spune că ei nu-i pasă, că doar n-o să scuipe în palmă. Și pleacă mai departe.

După nici 2 minute se apropie un puștan, care cred că era făcut din același aluat ca și nesimțita, fumând, și care, după ce mai trage un fum din spurcata lui de țigară aruncă chiștocul fix lângă mine. Mi-a luat creierul foc. Și mă iau de tip. Și-l poftesc să-și ridice chiștocul și să-l ducă la tomberon. Era derutat și mirat. Văzându-mă cu camera foto în mână probabil că și-a spus că sunt de la presă. Zic eu. Și ce face? Se întoarce, calcă pe chiștoc și-l lasă acolo, adică jos, pe trotuar, într-un parc. Și pleacă mai departe.

Ce puteam să-i fac? Nimic. Am luat doar atitudine, că doar nu pot eu să-i dau amenzi sau să-l oblig să-și ridice căcatul din stradă.

Mai zic ceva. Băi, nesimțiților, băi, scârbelor, dacă eu aș veni la voi acasă și m-aș pișa fix în patul în care dormiți, cam cum ar fi? Iar voi, ăștia de vă dați poliție locală, pe ăștia trebuie să-i vedeți voi, nu pe mine că nu i-am pus botniță la câinele meu, care îi mult mai educat decât nesimțiții și nesimțitele care scuipă și se pișă pe trotuarele patriei. Cam atât. A, stai, oare când se sărbătorește Ziua Internațională a Fricii?

Nesimțita

nesimțita

3 Răspunsuri la Voluntarul și nesimțita care scuipă semințe pe stradă

  • Alex spune:

    Sunt mult prea multe specimene de acest fel (inclusiv femei). La mine la bloc stau pe scarile de la intrarea in scare (n-am pe unde sa urc, efectiv, in casa) si mananca seminte. Intr-o zi era un covor de seminte aproximativ de 3-4 cm grosime si pe o suprafata de 4-5 metri patrati, dupa fac gura ca-i mananca sobolanii…si…intr-o buna zi, chiar o sa-i manance…

  • Minca Stanciu spune:

    Ai dreptate : câinii sunt mult mai civilizaţi. Probabil de aceea vor să scape de ei …

  • francisc spune:

    Pai Cezar e câine mă, nu javre ca aia

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.