26 apr. 2017
  |   5 Comentarii

Vreau să fac cumpărături din SUA, cum le aduc acasă în România?

Vrei să-ți faci cumpărături din SUA, spre exemplu, de pe eBay sau Amazon? Poți să faci asta, aparent e foarte simplu, cauți, selectezi, bagi în coș, plătești cu cardul și gata. Ai cumpărat. Numai că atunci când vrei produsul în casa sa, în mâna ta, apare o mare problemă, transportul peste ocean până la ușa casei tale din România. Și această problemă nu e în curtea americanilor care vând, ci în curtea românilor care vor să cumpere de acolo.

De ce aș cumpăra de pe eBay sau Amazon? Pentru că prețurile din mediul online american sunt mai mici, în timp ce retailerii din România, urmând o logică a prețurilor pe care nu reușesc să o descifrez, prezintă niște scoruri uneori mai mult decât duble.

Așadar, vreau să cumpăr din România dar nu prea pot pentru că nu are cine să-mi ofere transportul, nu am neamuri acolo care să cumpere și să expedieze pentru mine, așa că, vreau nu vreau, trebuie să cumpăr doar din România, la prețuri astronomice. Sau aș mai putea să cumpăr de pe siteuri care au prețuri foarte mici și transport gratuit, numai că de acolo cumpăr chinezării, cu alte cuvinte, calitatea e pe măsura prețului, iar termenele de livrare pot să ajungă și până la 3 luni și nici nu sunt sigur că marfa mea (teoretic vorbind, că de plătit am plătit, dar nu am și primit) o să și ajungă vreodată la mine.

Hai să discutăm concret și despre o situație cu care mă confrunt eu. Mi-am propus să-mi cumpăr un Kindle Paperwhite E-reader. Uneori călătoresc cu trenul și știm cu toții că trenurile din România nu ajung niciodată la destinație conform orarului stabilit. Dacă un tren care circulă prin România ar ajunge la destinație la timp, având o întârziere de doar câteva secunde, cu siguranță că ar scrie despre noi BBC, NBC, New York Times și toată presa internațională.

În fine, să revin la situația mea. Deci, vreau un EBook, adică o carte digitală, mai exact, o bibliotecă digitală, inclusă pur și simplu într-un gadget subțire și ușor. M-am săturat ca atunci când călătoresc cu trenul să car cu mine două sau trei cărți, în ideea că poate citesc ceva literatură motivațională sau ceva beletristică, în funcție de starea mea de spirit.

Prin urmare am început să caut pe net un Kindle Paperwhite E-reader. Am găsit pe Amazon un preț foarte convenabil, 120 $, adică, 499,44 de lei. Super, nu-i așa? Am găsit și în România, spre exemplu, pe cel.ro, ceva asemănător, numai că prețul e ceva mai măricel, 639 lei cu TVA, adică, 153,53 de dolari americani.

Bun, mi-am zis, și cum să fac? Dacă apelez la mediul online din România mai trebuie să adaug și transportul, aproximativ 20 de lei, dacă fac comanda pe Amazon, deși transportul e gratuit, eBook-ul meu nu prea are cum să ajungă la mine, pentru că eu nu am o adresă de livrare în SUA, adresă la care să fie trimis coletul cu cartea mea digitală și de la care, mai apoi, să plece spre mine, adică spre România.

Și acesta e doar un mic exemplu, pe persoană fizică, cum se spune. Dar dacă, mă gândeam, vrei să faci comenzi mai mari, care includ mai multe produse, tu fiind un om de afaceri român, un retailer, spre exemplu, ce faci? Mai nimic. Sau, în cel mai fericit caz, îți cauți un prieten care locuiește în America. Destul de dificil și acest lucru.

Nu m-am lăsat și am început să caut soluții. Mă gândeam, măi, trebuie să existe o companie care să-ți ofere gratuit o adresă pe teritoriul SUA și care să-ți expedieze în siguranță marfa comandată acolo. Și mergând pe premiza că dacă ești perseverent și cauți cu siguranță vei găsi soluții, am dat peste shipw.com.

Ce fac ei?

Să-ți explic. Shipw este o companie care îți oferă soluția salvatoare la cazurile descrise mai sus. Mai exact. Îți faci un cont pe www.shipw.com și automat ai o adresă în SUA, gratuit și fără nici un fel de taxe. Comanzi pe diferite siteuri din America, marfa ajunge la noua ta adresă din SUA, adică în depozitul de la Shipw, iar mai apoi, totul este verificat, ambalat în siguranță și expediat cu cel mai convenabil mijloc de transport, adică maritim, aerian sau terestru, în funcție de ce fel și câtă marfă ai comandat. Și asta în condiții de siguranță și în termeni mai mult decât rezonabili. Simplu, nu-i așa?

Ce facilități mai ai prin Shipw?

Îți poți urmări marfa pe toată durata transportului, asta înseamnă că poți afla oricând dacă pachetele tale s-au blocat pe undeva prin lume. Nu există costuri ascunse, totul este transparent, vei ști exact ce și pentru ce plătești. În costul total sunt incluse toate taxele, inclusiv cele vamale. Nu plătești taxe de vânzare. Depozitul Shipw se află în Delaware, unul dintre cele cinci state din SUA care sunt scutite de taxe de vânzare, ceea ce înseamnă, legal vorbind, că comenzile tale online sunt scutite de taxe vamale. Cu ajutorul DHL Express sau USPS Express, termenul de livrare până la adresa ta originală, adică în România, este cuprins între una și patru zile.

Și încă ceva. Știai probabil că produsul tău poate fi returnat în cazul în care vine deteriorat sau defect la adresa din SUA. La solicitarea ta, Shipw fotografiază produsul și tu ai astfel ocazia să verifici și să decizi singur dacă dorești expedierea mai departe sau returnarea la furnizorul de la care ai comandat.

Deci, pentru transport SUA – România, eu am găsit și oferit o soluție. Dacă vrei să faci comenzi la furnizori din America verifică mai multe detalii pe shipw.com. Dacă ai făcut deja comenzi prin ei hai cu detalii despre experiențele tale. Dacă ai și alte soluții la problema asta sunt convins că și alții vor să le cunoască. Baftă și miracole.

5 Răspunsuri la Vreau să fac cumpărături din SUA, cum le aduc acasă în România?

  • Francisc spune:

    O soluție viabilă pentru cumpărăturile care nu-ți sunt trimise în țară este să-ți faci un PO BOX în America. Te costă între 20 și 50 de dolari lunar, însă orice îți vine în căsuța aia poștală ți se trimite cu sub 8 dolari în România. Chit că e un ceas, chit că e ceva mai mare, de 20 de kilograme să zic.
    Asta e buna pentru vanzatorii aia cu „may not ship to Romania”. Care-s din Statele Unite majoritatea.

    • Sorin spune:

      Salut! Spre exemplu, vreau să cumpăr un set de jante care mă ajung aproximativ 600$, doar că mă mai costă cel puțin 350$ în cazul foarte fericit, dacă nu chiar mai mult decât prețul jantelor(acestea cântărind, cu tot cu ambalaj, aproximativ 50kg). Cum pot face să nu mă ajungă transporul mai mult de 100$? Am vreo șansă?

    • Nici o șansă.

  • Sorin spune:

    Mulțumesc frumos pentru răspuns!
    Am tot căutat, dar mai puțin de 350$ nu găsesc, plus că se mai adaugă și alte costuri.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.