8 feb. 2013
  |   4 Comentarii

Vreau sa scriu si cum iti scriu asa citesti, bine?

Dupa ce am invatat sa pun literele intr-o ordine care formeaza uneori cuvinte, propozitii sau fraze lungi si stufoase, am continuat sa scriu. Si-am scris destul de mult. Am scris compuneri cu introducere, cuprins si sfarsit, apreciate uneori. Mai apoi am scris caracterizari ale diverselor personalitati ale vietii culturale romanesti, continuand cu comentarii despre diverse personaje de poveste romaneasca.

Dupa ce am obtinut niscaiva experienta am fost acceptat sa scriu in pagini de gazeta. Am indraznit chiar sa astern cuvinte pe hartie in forma de poem sau poezie. Am renuntat repede, ca nimeni nu dorea sa citeasca asa ceva.

Acum, dupa ce am umplut mai multe bloguri de nisa cu continut specializat, simt nevoia sa scriu liber, despre orice si oricine. Asa ca iata, acest articol da nastere blogului meu personal, unde voi scrie despre ce si cum, vorba mancaciosului de shaorma: cu de toate.

Candva, un prieten mi-a spus: de ce nu folosesti diacritice pe blogurile tale, ca ma cam chinui sa citesc? Pentru ca nu vreau si pentru ca asa m-am obisnuit. Altcineva imi spunea sa nu mai aliniez textul la stanga, pe motiv ca ar da urat propozitiile si frazele in pagina.

Stimatii mei viitori cititori, voi ce ati dori sa cititi aici, diacritice, sfaturi despre alinierea textului in pagina, cuvinte scrise cu fonturi speciale, sau articole de calitate, care sa va starneasca intrebari, simturi sau nevoia de a spune: multumesc pentru informatie?

Deci, sa ne intelegem inca de la bun inceput: vreau sa scriu pe blogul meu personal si cum iti scriu asa citesti, bine? Sunt si voi ramane toata viata un rebel, nu pentru ca asa am chef sa fiu, ci pentru ca asa sunt si pentru ca nu vreau sa ma schimb. Motoarele de cautare nu sunt pretentioase, nu vor diacritice si spatieri speciale de text, acestea doresc doar atat: continut de calitate, care iti spune ceva.

Probabil ca acest prim articol de pe blogul meu nu iti spune mare lucru, insa vreau sa ma asigur ca macar atata ti-am transmis: scriu asa cum vreau eu, despre cine si ce vreau eu. Nu ti-o spun din dorinta de a parea interesant, caci nu am fost si nici nu voi fi, o fac pentru a nu avea discutii inutile pe langa subiecte cu adevarat interesante.

Promit ca unul dintre viitoarele articole il voi scrie cu susul in jos. Daca iti vei dori sa-l citesti cu siguranta vei reusi, daca efortul va fi peste puterile tale iti multumesc inca de pe acum ca macar ai incercat. Sunt curios cum vor citi motoarele de cautare acel text. Sper sa nu-l trateze ca pe un mare cod  secret destinat sa declanseze te miri ce atacuri teroriste.

Si inca ceva: scriu pentru mine, pentru tine, pentru eternitate si mai ales pentru simturile si nevoia de a ma exprima. Dupa parerea mea capacitatea de a putea sa scri reprezinta stimularea neuronilor si a creierului. In plus, daca reusesti sa asterni cuvinte si fraze pe hartie sau pe displayul laptopului intr-o ordine logica, inseamna ca Dumnezeu te-a inzestrat cu maini utilizabile, cu o minte care nu te pune in situatia sa infunzi un spital de nebuni, si mai ales cu ochi care iti arata lumina zilei, frumosul dar si mizeria din jurul tau. Pentru asta ar trebui sa spui in fiecare dimineata: multumesc din nou ca traiesc. Ne mai citim. Iti multumesc ca existi.

4 Răspunsuri la Vreau sa scriu si cum iti scriu asa citesti, bine?

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.
Abonează-te! Pentru tine e GRATIS.

Dacă îţi place cum scriu adaugă adresa ta de e-mail şi fă-ţi un abonament la articolele viitoare.

Alătură-te celorlalți 68 de abonați

Despre fotografie
Foto Blogger