14 aug. 2015
  |   Nu sunt Comentarii

Iar e weekend? Ce mă fac?

Ştii ce m-am gândit să fac în weekend-ul ăsta? Să dorm într-o şură cu fân. Ştiu, e cald, e caniculă şi fân găseşti aproape peste tot, chiar şi în zonele „verzi” din preajma instituţiilor publice. Dar asta nu mă poate opri. Îmi iau o marmidă cu bere, o gamelă şi mă trântesc în şura unei mănăstiri de maici sau călugări. Ziua citesc, beau bere şi dormitez, noaptea sforăi îmbătat de mirosul fânului.

Desigur, în cursul zilei poate pun mâna la cositul fânului, poate curăţ un cartof, poate culeg şi ceva poame din pomii lăcaşului sfânt care mă va găzdui, că nu pot sta cu mâna în fund şi să mă uit la oameni cum transpiră în soarele ăsta ucigător.

Eu zic că asta este soluţia pentru acest sfârşit de săptămână. Mă mai gândisem la o variantă, să mă duc cu cortul la marginea unei păduri, să stau singur cuc şi să-mi fac un inventar scurt la sertarele cu gânduri. Mneah, ţânţari, muşte, lighioane care mişună hăbăuce din cauza căldurii. Nu e bine.

Dacă ţie nu-ţi surâde ideea cu dormitul în şura babii poţi alege ceva din lista asta.

  • Ghioroc Summer Fest, 2015, Lacul Ghioroc, Comuna Ghioroc, judeţul Arad, ediţia a V-a. Evenimentul a început în data de 4 iulie şi se sfârşeşte în 30 august. Acolo poţi sta pe o plajă cu nisip mai fin ca la mare. Competiţii, muzică, nopţi incendiare, premii, petreceri în aer liber. E fain, am fost acolo şi ştiu despre ce este vorba, organizatorii sunt oameni de cuvânt şi nu se dezmint. Detalii aici.
  • Zilele Muzicii la Oraviţa, ediţia a VIII-a. Evenimentul se termină mâine, dar mai ai timp să vezi despre ce este vorba. Sâmbătă, de la orele 19:00, poţi să asculţi muzică de calitate într-un concert susţinut de mezzo-soprana Aura Twarowska, soprana Kikuko Teshima (Japonia) şi alţii. Detalii aici.
  • Astăzi poţi să mergi la un concert IRIS (vine şi Minculescu) în oraşul Simeria. Tot la Simeria are loc deschiderea evenimentului Zilele Oraşului Simeria. Am studiat programul şi am fost surprins să văd că acolo se pune accent şi pe calitate, nu doar pe cantitate şi prosteală, ca la Hunedoara, spre exemplu. Dacă îţi place trupa ARHAICA este momentul să mergi. Eu ador această trupă aşa că probabil mă voi înfăţişa şi eu pe-acolo. Detalii aici.
  • O chestie faină se întâmplă şi la Buşteni, Sărbătoarea Sfinxului din Bucegi. Organizatorii au anunţat 20 de zile pline de cultură şi spectacole în aer liber. Problema la acest eveniment este că promovarea a lipsit aproape cu desăvârşire. Dar, na, merită să încerci. Detalii aici.
  • Dacă alegi varianta dormitat, citit şi băut bere într-o şură cu fân îţi recomand să lecturezi “Zece ani răi”, o carte nouă scrisă şi lansată de curând de Mugur Ciuvică. Merită să vedem despre ce ani grei vorbeşte omul ăsta. Deşi bănuiesc că se referă la anii băsişti. Parcă aşa le spui tu, nu-i aşa Ciuvică?
  • Mai poţi merge la Ziua Marinei Române, la Festivalul Berii de la Bran, la Săptămâna plutăritului, Ciocăneşti (o chestie inedită la care aş vrea să particip şi eu odată), sau la Fân Fest, Roşia Montană, unde poţi participa la cel mai mare eveniment cultural activist din România, început din dorinţa unei comunităţi de a-şi apăra moştenirea culturală şi naturală.

În sfârşit, dacă nimic nu te satisface, stai pe curul tău acasă şi exersează starea de a nu face nimic. E aşa de înălţător să pot spune cuiva, câteodată, că fac NIMIC. Încearcă şi tu. A, să nu uit. Că tot am vorbit de ARHAICA, ai ascultat melodia “Rău mă dor ochii, mă dor”? Probeaz-o aici.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.