22 nov. 2016
  |   Nu sunt Comentarii

Zeci de camioane circulă prin UE fără asigurarea RCA

Pentru că tarifele la Asigurările RCA sunt destul de anormale, adică foarte mari, uneori nejustificate, mulți proprietari de camioane au ales varianta riscului, adică trimit pur și simplu camioanele în curse fără RCA sau cu o hârtie care imită o astfel de asigurare.

De unde știu asta? Din surse proprii pe care nu le pot dezvălui și nici n-aș face asta chiar dacă aș putea. De ce? Pentru că, pe de o parte, încerc să-i înțeleg pe transportatori, la tarife care țin de fantastic aproape că-ți vine să-ți bagi picioarele în ea de asigurare, iar pe de altă parte, firmele de asigurări sunt prea interesate mai mult de jecmăneală decât de managementul real al riscurilor din trafic.

Am mai scris și aici despre o ciudățenie din lumea asigurărilor pentru mașini. Există totuși un aspect pe care nu reușesc să-l înțeleg: cum trec camioanele din UE prin filtrele de poliție fără o asigurare RCA reală și cum de se riscă șoferii să conducă mii de kilometri știind că nu sunt cu toate actele în regulă?

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.