4 iul. 2013
  |   4 Comentarii

Ziua Americii, motiv de ploconeala sau ce?

Incepand de ieri, 3 iulie, circulatia rutiera din Bucuresti este restrictionata din cauza zilei Americii, care este sarbatorita astazi, 4 iulie. Zonele cu restrictii rutiere sunt, evident, cele care se invecineaza cu ambasada SUA. America se tot lauda cu cea mai veche si dreapta constitutie din lume, in timp ce noi, sufocam si sugrumam circulatia rutiera din capitala, doar asa, sa ne mai ploconim nitel, sa nu uitam exercitiul pe care il tot abordam de ani buni de zile.

Ce motiv am avea sa ne ingreunam singuri traficul altul decat acela de a ne ploconi prin birourile ambasadei Americii, incepand de la omul de rand si terminand cu ministrii, prim-ministrii, presedinte si diversi senatori si secretari de stat? Sau oare ne pazim preventiv de atacuri teroriste, de mitinguri pro si contra SUA? Mai sa fie, dracia naibii, oare care e motivul pentru care nu ai voie sa circuli pe patru roti pe Bd. Kiseleff, prin zona Arcului de Triumf sau a Casei Presei Libere.

Imi aduc aminte ca pe vremea lu’ impuscatu’ traficul era oprit pentru defilari, scandari si aduceri de omagii celui care se autointitula cel mai grozav, cel mai destept si cel mai iubit dintre pamanteni. De la revolutie incoace, ne tot milogim, ba la mama UE, ba la Fondul Monetar, ba la uimitoarea, democratica si milostiva America.

Ce tot o dam domnule cu masuri de securitate si alte masuri dinastea idioate, ce tot vrem sa parem altceva decat ceea ce suntem? Si ce daca e ziua Americii? Ce, americanii si-au blocat traficul in Washington, DC de ziua Romaniei? Eu nu prea cred, ca americanii nu se ploconesc la noi, cum o fac in fata Chinei.

Sa vina oare presedintele SUA in capitala Romaniei de ziua Americii? Se dau mici si bere, fasole cu ciolan sau sarmale, iar poporul trebuie sa aiba spatiu de desfasurare atunci cand primeste aceste daruri cu scopuri pur electorale? Ne este frica de americani pe motiv ca sunt cei mai batausi din lume? Sau care o fi motivul pentru care tot blocam traficul pe data de 4 iulie?

4 Răspunsuri la Ziua Americii, motiv de ploconeala sau ce?

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.
Abonează-te! Pentru tine e GRATIS.

Dacă îţi place cum scriu adaugă adresa ta de e-mail şi fă-ţi un abonament la articolele viitoare.

Alătură-te celorlalți 68 de abonați

Despre fotografie
Foto Blogger