9 nov. 2015
  |   Nu sunt Comentarii

Îşi mai albeşte cineva dinţii? (p)

Am observat că în ultima vreme lumea merge la cabinetul stomatologic doar atunci când apar durerile sau abcesele dentare. Ştiu asta pentru că am stomatologi şi tehnicieni dentari în familie. Aşadar, extracţia sau tratarea unui dinte devine o corvoadă, albirea profesională a dinţilor un lux.

Cauzele pentru care oamenii fug de medicul dentist sunt multiple: lipsa banilor, lăsatul pe tânjală (las’ că merge şi aşa), frica de freze şi cleşti stomatologici etc. Eu personal am o oarecare teamă de dentist pentru că la ultima vizită, atunci când mi-am îmbrăcat nişte măsele, mi-am pilit limba. Trebuia să-mi extragă nervul din măseaua de minte şi anestezicul nu ajungea la locul cu pricina nicicum. Mă rog, nu vreau să-mi mai aduc aminte pentru că am avut nişte dureri groaznice.

Totuşi, dacă vrei să ai zâmbet, dacă vrei să nu afişezi doar grimase şi fasole stricată, ar trebui să vizitezi mai des un medic stomatolog. Curăţatul şi albirea dinţilor, plombele puse la timp, controalele de rutină, fac bine şi la dantură şi la buzunar.

Am citit undeva că o dantură bolnavă afectează stomacul şi greutatea corporală. Şi cred că este normal să fie aşa. Dacă nu ai cu ce mesteca vei înghiţi mai mult întreg, iar stomacul tău nu va putea digera cum trebuie, îi vei da sarcini prea mari, pe care nu le va putea gestiona cum trebuie. Dacă digestia este afectată, vor apărea surplusurile de grăsime. Nu sunt specialist în nutriţie sau stomatologie, însă măcar atâta lucru am învăţat şi eu.

Nu te lăsa pe tânjală, du-te la stomatolog, caută-ţi un cabinet sau o clinică unde găseşti medici cărora le place cu adevărat meseria de dinţar şi tratează-ţi dinţii, atâta timp cât îi mai ai. Că dacă ai ajuns la implanturi, proteze şi alte nebunii din astea e vai şi-amar de buzunarul tău.

Am căutat pe net o clinică dentară profesionistă, una care să mă dea pe spate, şi am dat peste artimplant.ro. Chiar că am rămas cu gura căscată. Turism dentar, sfaturi profesionale, tehnologie de ultimă generaţie, dentişti care-ţi zâmbesc (ar fi culmea să te duci la un dentist care are dinţii stricaţi şi nu poate zâmbi), iar preţurile… Dar mai bine vezi singur despre ce vorbesc. Un sfat, nu sta cu dinţii în pioneze, că treaba asta pute uneori. Tu cum stai cu dantura?

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.