18 ian. 2016
  |   Nu sunt Comentarii

Animalele versus Oamenii

Te salut/resalut cititorule, omule. Indiferent cine ești, indiferent de credințele pe care le ai, de convingeri sau de valorile morale după care îți organizezi viața, îți propun să iei o pauză, să te așezi cât mai confortabil, să privești în sufletul tău cu sinceritate și să-ți imaginezi că oamenii sunt amenințați cu exterminarea chiar de animalele acestei planete. De toate animalele, domestice sau sălbatice.

Da, ai citit bine, toate animalele au făcut o alegere crucială și s-au revoltat împotriva tuturor oamenilor. Acestea vor cu orice preț să elibereze planeta de oameni. Vor să rămână singure, fără prieteni sau stăpâni bipezi. Poți să-ți imaginezi asta?

Caii nu mai vor să tragă la căruță, nu mai vor să fie tăiați, mâncați, bătuți și împușcați după ce se rănesc la picioare în timpul concursurilor de echitație sau în războaiele dintre oameni.

Câinii s-au săturat să fie bătuți, umiliți, sodomizați, uciși cu bâte și cu pietre, vor să fie liberi, fără stăpâni, fără obligații față de nici un om, prin urmare au făcut un pact și au început să muște și să ucidă orice om întâlnit în cale.

Taurii nu mai vor să fie uciși cu săbiile și țepușele de toreadori celebri, sadici și plini de îngâmfare. Prin urmare, toți taurii din lume au ieșit în stradă și calcă în picioare orice bărbat sau copil ieșit în calea lor.

Vacile nu mai vor să dea lapte, nu mai vor să fie schilodite și mai apoi ucise prin electrocutare sau cu ciocanele din abatoarele considerate lagăre de exterminare.

Porcii nu mai vor să ajungă în farfuria oamenilor sub formă de grătar, ciorbă sau ciolan afumat așezonat cu fasole scăzută. Prin urmare nu mai vor să mănânce lături, ci doar oameni, dimineață, la prânz și seara, iar ca desert își doresc copii afumați și perpeliți bine la rotisor.

Peștii și toate mamiferele marine au pornit cruciada împotriva tuturor bărcilor și vapoarelor aflate pe apă. Toate atacurile sunt coordonate de rechini, delfini și pisici de mare. Toate mările și oceanele au devenit locul cele mai periculoase locuri din lume, vietățile din acestea s-au săturat să fie pescuite, împușcate, cipate, studiate, sufocate cu peturi și mizerie umană, prin urmare au pornit ce-a mai mare bătălie împotriva oamenilor.

Animalele sălbatice, leii, elefanții, tigrii, leoparzii, urșii, porcii mistreți nu mai vor să vadă oameni, nu mai vor să fie vânate, mâncate sau puse pe pereții oamenilor ca și trofee, prin urmare nimicesc orice om ieșit în calea lor.

Păsările nu mai vor să fie asfixiate cu gaze toxice, cu fumul mașinilor, cu fum de țigară, prin urmare se reped din înaltul cerului în capul tuturor copiilor oamenilor. Ciorile își înfing ciocurile lungi și ascuțite în ochii și-n urechile oricărui om aflat pe stradă.

În fața acestei invazii oamenii au devenit neputincioși. Banii, aurul, armele și celelalte instrumente de apărare au devenit inutile. Omenirea simte în sfârșit efectele și urmările apocalipsei. În câteva zile, nici un om nu va mai exista pe pământ. Singurele vietăți care vor mai putea fi întâlnite pe această planetă vor fi animalele. Sfârșitul lumii a început. Rolurile s-au inversat. Animalele vor să scape definitiv de oameni.

Poți să-ți imaginezi asta, cititorule? Și dacă da, cum te simți? Ai fiori și transpirație pe șira spinării? Te-au trecut toate căldurile? Te cred. Acum înțelegi că pentru animale apocalipsa a început de foarte mult timp? Acum înțelegi cam ce fel de tratament le oferim noi celorlalte vietăți de pe planetă? Acum înțelegi că grătarul și șnițelele din farfuria ta au avut cândva un suflet, pe care tu l-ai luat de dragul supremației și al gustului, din dorința de sânge și mândrie?

Acum înțelegi, cititorule, că suntem niște ucigași, că nu avem nici un drept să batem, să schingiuim sau să împușcăm animalele din jurul nostru? De ce n-ar muri și porcii de bătrânețe? De ce n-ar umbla toți caii liberi pe câmpiile lumii? De ce?

Gata, acum revino-ți, nu există nici o invazie. Dar s-ar putea să fie, s-ar putea să te trezești într-o bună zi că această poveste chiar a devenit reală. Hai, întoarce-te la ale tale, dar ai grijă de animale, nu le mai mânca, nu le mai tortura și schingiui, nu le mai ucide de dragul unei porții de mâncare.

Îți las aici un trailer la filmul documentar Earthlings. Imaginile sunt groaznice, dar asta din cauza oamenilor. Dacă ești slab de inimă nu te uita, deși ar trebui, totuși, să faci un efort.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.
Abonează-te la blog prin email, gratis

Dacă îți place scrisul meu vâră-te aici cu adresa de email pentru a te înțepeni definitiv (abona) la blogăritul meu, mai apoi, îți voi trimite notificări atunci când debitez articol nou. Să nu te superi.

Despre fotografie
Foto Blogger