14 sept. 2020
  |   Nu sunt Comentarii

Asta-i pentru tine, încă mai respir

Cresc mesteacănii, ca nebunii, voi cărați în spate zer de proști. Mor munteni în fiecare zi, voi încă vă căutați `mnezăii. De plecăciuni m-am săturat. Tata o murit. Eram miculuț. Moare mama, mor și toți, mor cred că și eu.

Mă adorm uneori trăind. Și când mă trezesc uit să mai trăiesc. Trec tâmpiți pe stradă, haimanale iar vuiesc. Scrijelesc pe hoituri giumbușlucuri, mă înscriu pe porți, desigur, dumnezeiește.

O să moară toți, chiar și nebunii, că de moarte tot vorbim și scrijelim, pe porți, pe tute, pe nevrute, pe aștrii, pe primite și neprimite.

O să curgă sarea din lacrimi multe, o să moară și moartea tuturor. Nu mă crezi, ești prea zăcut, în neștiut. O să-ți moară și morminte, o să moară și mama lor. Și-a ta și-a tuturor. Știu, m-ați înregistrat nebun. Fi-ți voi normali, eu o să mor nebun. Nebunul pe care cumva tot cumva vă străduiați să-l înțelegeți.

Fierbe supa-n oală, dacă citești repede nu ești atent. Nu supa fierbe, ci legumele din oala care se vor supă. Ne vrem azi, poate și mâine. Murim azi. Și mâine. Dar trăim, alaltăieri. Ne trezim ca niște proști, morți și răstigniți. Ne murim, sângerând. Nici muzica nu ne m-ai privește, priește, vomităm. Au unii ziduri.  Alții iubesc, dar sunt prea obosiți, n-ai înțeles nerăbdarea. Morți, toți, risipiți. Pe alții, ajutați, îi simți ofensați. Cresc cu oștiri plăpânde. Am tot vrut să-i ajut. Au pus mâna pe nu vrem.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.