29 nov. 2016
  |   Nu sunt Comentarii

Atelierul Cultural – Toleranța, în toate formele de manifestare

Doi oameni au încropit un Atelier Cultural. Și asta din dorința de a evada printre prieteni și de a purta discuții atemporale despre literatură și arte frumoase, despre suflet și oameni frumoși. Am fost invitat să particip, prin urmare, de ce nu, mi-am zis, așa că m-am dus. A doua întâlnire. La prima n-am fost. Se dorește una pe lună.

Locația Best Hotel Restaurant din Hunedoara. Ora 17:00. Ne-am strâns 9 oameni. Nici unul sub 30 de ani. Curios, nu-i așa? În fine. Un ceai, socializare scurtă și-am început să croșetăm pe marginea unui subiect care mie personal îmi place foarte tare: Toleranta, în toate formele de manifestare.

Impresii de după

În proporție de 99% am fost toți toleranți cu propriile idei și toleranțe. Chiar dacă nu am fost de acord cu chestiile tolerate sau intolerate nimeni nu a sărit la gâtul nimănui. A fost o seară liniștită, cu discuții constructive, cu păreri pertinente sau cu idei ușor aruncate pe lângă subiect din dorința de a evada din cotidian, desigur, și mai ales din dorința de a vorbi. Pentru că vorbitul și ascultatul sunt două chestiuni care necesită atenție, lipsa lor ne poate duce la grave defecțiuni de sistem.

Concluzia generală

Să tolerăm, dar până la o limită.

Părerea mea

Lumea se îndreaptă spre intoleranță. Singurul loc în care toleranța este acceptată la toate nivelurile este bordelul, adică acea casă de toleranță pe care unii o tolerează sau intolerează în funcție de gradul de puditate la care au ajuns.

Intoleranța vine din nevoia de recunoaștere, din nevoia de schimbare a oamenilor în funcție de propriile noastre nevoi, din nevoia de propagare a propriilor noastre idei și mai ales din nevoia acută a unora de a conduce lumea în funcție de propriile lor interese.

Toleranța este prezentă atunci când suntem împăcați cu noi, când ne aflăm în locul și timpul potrivit pentru noi, atunci când nimic nu ne deranjează fizic, atunci când considerăm că orice am face nimic nu mai are rost, atunci când răul apare în ograda altuia, atunci când avem impresia că măcar Dumnezeu ne aude. Punct. Ne vedem la următorul atelier pe 28.12.2016. Tema: Normalul și anormalul.

Tu cât de tolerant ești?

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.
Abonează-te la blog prin email, pentru tine e gratis

Introdu aici adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări atunci când vor fi publicate articole noi.

Despre fotografie
Foto Blogger