29 apr. 2022
  |   Nu sunt Comentarii

Atunci când românul începe să viseze drapelul Ucrainei maică-sa ie croitoreasă, brusc

În primul rând să stăm oleacă strâmb și să stabilim drept, române Andrei Popete, aproape române, că România nu-i Ucraina și nici drapelul Ucrainei nu seamănă cu drapelul României. Apoi, să mai stabilim că Rusia se există atât în Europa cât și în Asia. Asta așa, ca supliment, ca să știi, dacă nu știai deja.

Bun, acum să mai stabilim și că drapelul României are culorile albastru, galben și roșu și că ele sunt orientate în poziție verticală, drapelul Ucrainei are două culori, albastru și galben, și sunt orientate pe orizontală, albastru sus, galben jos, deci, ambele culori pleacă din băț și amândouă vin în același timp spre băț. Bățul ăla de care-i legat drapelul, căruia îi mai spune uneori și lance. Înțelegi ceva?

Bun. Acum să mai stabilim, Popică de la Leordenii Spânzurați de Drapel, și că ești prost și că suferi de daltonism și discromatopsie totală. Pe Cetatea Devei nu a fost arborat niciodată drapelul Ucrainei, că dacă se întâmpla asta era belea mare, ceea ce tu ai impresia că ai văzut acolo ie prostia din capul tău. Hai să-ți esplic pe limba ta și cu cuvintele mele. Păi, cucuiete de la Spânzurații de Drapel, esplicația e una simplă, te dezamăgesc, îmi pare rău, nu am esplicații cu logaritmi, am doar cu geometrie, culori și legislație. Dacă o să citești atent poate că vei înțelege ceva.

LEGE nr.75 din 16 iulie 1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României de către autorităţile şi instituţiile publice

Art. 2. – Drapelul României se arborează în mod permanent:

a) pe edificiile şi în sediile autorităţilor şi instituţiilor publice;
b) la sediul partidelor politice, al sindicatelor, al instituţiilor de învăţământ şi cultură;
c) la punctele pentru trecerea frontierei, precum şi la aeroporturile cu trafic internaţional;
d) ca pavilion pentru navele de orice fel şi alte ambarcaţiuni ce navighează sub pavilion românesc.

Art. 3. – Drapelul României se arborează temporar:

a) cu prilejul zilei naţionale a României şi al altor sărbători naţionale, în locurile publice stabilite de autorităţile locale;
b) cu ocazia festivităţilor şi ceremoniilor oficiale cu caracter local, naţional şi internaţional, în locurile unde acestea se desfăşoară;
c) cu prilejul vizitelor oficiale întreprinse în România de şefi de stat şi de guvern, precum şi de înalte personalităţi politice reprezentând principalele organisme internaţionale interguvernamentale, la aeroporturi, gări, porturi şi pe diferite trasee;
d) în cadrul ceremoniilor militare, conform regulamentelor militare;
e) cu ocazia desfăşurării competiţiilor sportive, pe stadioane şi alte baze sportive;
f) în timpul campaniilor electorale, la sediul birourilor, comisiilor electorale şi al secţiilor de votare.

Art. 7. – Drapelele altor state se pot arbora pe teritoriul României numai împreună cu drapelul naţional şi numai cu prilejul vizitelor cu caracter oficial de stat, al unor festivităţi şi reuniuni internaţionale, pe clădiri oficiale şi în locuri publice stabilite cu respectarea prevederilor prezentei legi.

Constituția României

Art. 12 – Simboluri naţionale

(1) Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu.
(2) Ziua naţională a României este 1 Decembrie.
(3) Imnul naţional al României este “Deşteaptă-te române”.
(4) Stema ţării şi sigiliul statului sunt stabilite prin legi organice.

Bun. Acum, în speranța că ai înțeles ceva, mai ales că ești prost și nediagnosticat, îți mai spun că să stai lin, nu te stresa prea tare, până la urmă o să înțelegi cum stă treaba cu drapelul Ucrainei de pe cetatea Devei și că ar trebui să fii fericit, nu ești singurul prost degeaba, ai susținători mai proști ca tine.

Și încă ceva, când mai vezi drapele pe cetăți fute-ți o palmă, poate așa o să vezi și roșul de pe drapelul României. Zic și io. Știu, prostia nu doare. Nici daltonismul. Dar zic și io, ca românul.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.