31 iul. 2015
  |   Nu sunt Comentarii

Avem olimpici la matematică. N-o să mai avem

Lotul Olimpic de Matematică a revenit în ţară cu medalii şi titulatura de cei mai buni olimpici la matematică din toată Europa. Mai mult, aceşti minunaţi copii au aşezat România pe locul 13 în lume. Ne lăudăm cu ei şi îi aplaudăm, personal îi felicit şi pe această cale. Bravo vouă şi cinste părinţilor şi profesorilor care v-au educat şi pregătit să deveniţi oameni cu care ţara asta se poate mândri.

Să te situezi pe locul 13 mondial, după ce ai concurat cu 104 ţări, nu este deloc uşor. Acuma, evident că trebuie să le spun şi pe alea rele. Ca şi acum doi ani, dacă nu mă înşel, nici de data asta olimpicii noştrii nu au fost aşteptaţi la aeroport decât de părinţi, prieteni şi doi, trei ziarişti rătăciţi. De ce? De ce nu putem să le oferim mai multă atenţie acestor copii?

Am observant pe chipurile lor bucurie şi mândrie, sentimente care putea fi amplificate dacă preşedintele acestei ţări dădea un ordin ca la aeroport să fie organizată o mică paradă de primire a elevilor medaliaţi la matematică.

Victor Ponta se tot lăuda că aduce înapoi în ţară pe românii deştepţi plecaţi din ţară. Never, domnule Ponta! Pe asta nu pot s-o cred indiferent cât de tare te-ai bate cu cărămida în piept. Mai ales că văd ce primiri „spectaculoase” le faci la cei care încă mai sunt prin ţară. Ignoranţa asta o să ne coste rău. În ţara vor rămâne doar babele şi moşii, pentru care am tot respectul, dar care nu mai pot face nimic pentru ţărişoara asta.

Avem olimpici la matematică? N-o să mai avem. Aceştia deja sunt pregătiţi să plece la studii la cele mai prestigioase facultăţi din lume. Şi este normal să se întâmple asta atâta timp cât sistemul de învăţământ din România merge doar în cârje. Şi să nu-mi spui mie, domnule Ponta, că aceştia, după ce vor termina studiile, se vor întoarce în ţara asta, că nu cred!

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.