10 iul. 2015
  |   Nu sunt Comentarii

Ai sau n-ai banii din bancă?

În Grecia s-ar putea să mai apară o problemă. Există o clauză bancară specială care prevede că în cazul unor crize financiare de genul celei apărute la greci banca poate „confisca” conturile cu sume de 100.000 de euro – de exemplu. Această clauză este una confidenţială şi se poate activa în orice ţară în care banca X are filiale sau sucursale. Afirmaţia a fost făcută de un avocat specializat pe bănci şi falimente bancare.

Confiscarea de care vorbea acel avocat se referă la banii din conturile negarantate şi nu prevede o confiscare în sensul pur al cuvântului , ea însemnând de fapt o transformare a sumelor de bani la care ne referim în acţiuni bancare. Adică te poţi trezi peste noapte că nu mai ai bani în cont şi că tocmai ai devenit unul dintre acţionarii băncii la care îţi păstrai banii pentru zile negre. Toate conturile bancare sunt garantate, însă doar TEORETIC.

Nu ştiu cât este de adevărat acest lucru dar merită să ne documentăm. Cu alte cuvinte, avem sau n-avem banii din cont? Vezi aici ce spune mai exact avocatul Gheorghe Piperea la emisiunea Daily Income de la Antena 3. Informaţia la care fac referire aici începe undeva pe la minutul 8:00.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.