13 dec. 2015
  |   Nu sunt Comentarii

Before Midnight

Înainte de Miezul Nopții (Before Midnight), un film care te lasă cu gândurile suspendate. Practic, regizorul acestui film îți oferă o oglindă și te invită să te privești în ea. La un moment dat apare privitul în gol, acel moment în care nu mai vezi, nu mai auzi, momentul în care privești dincolo de tine, de gândurile care îți bombardează existența.

Nu poți rata acest film. Unii spun că e vorba de multă vorbărie, că acțiunea este lăsată la o parte în favoarea monotoniei. Dar oare viața noastră nu presupune și foarte multă monotonie? Oare nu petrecem noi foarte mulți ani din viață vorbind, încercând să rezolvăm probleme țintind de cele mai multe ori pe lângă problema adevărată?

Problemele nu sunt un ceva de sine stătător, un ceva născut din neant, un ceva care există de mii sau milioane de ani. Problemele sunt un ceva născut și perpetuat de mintea noastră, un ceva ce se naște datorită faptului că noi am devenit practic o problemă.

Dar înainte să vezi Before Midnight, ar trebui să vezi primele două părți, respectiv Before Sunrise (Înainte de Răsărit) și Before Sunset (Înainte de Apus). Toate trei îți oferă o experiență extraordinară. Pentru mine au devenit filme de referință. La finalul ultimei părți, am devenit dezorientat, nu-mi găseam locul. Mi-am dat seama că îmi părea rău că s-a terminat. Vroiam mai mult și practic scormoneam prin ungherele minții după o soluție, după un ceva care să readucă acea poveste de dragoste în atenția mea.

Altă soluție nu am, trebuie să revăd filmul, toate cele trei părți. Vizionare plăcută. Sunt sigur că te vei regăsi în această poveste.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.