8 dec. 2015
  |   Nu sunt Comentarii

Bucureștean, estonian, estoniancă, o fi unul și același lucru?

Mă poate lămuri cineva, că eu nu mai înțeleg nimic? Deputata de Hunedoara, Hărău Carmen Eleonora, mare om de afaceri, iar după spusele ei și eminent conferențiar universitar la Universitatea Politehnică din Timișoara, consideră că bucureștean, estonian sau estoniancă înseamnă unul și același lucru. Sau cel puțin eu asta înțeleg din chiar spusele acestei doamne. Privește mai întâi poza de mai jos.

Estoniancă

Acuma hai să-ți explic. Autoarea acelor înscrisuri și îndemnuri patriotice, Hărău Eleonora, a dorit să se bage în seamă atunci când a observat că pe Facebook e vânzoleală mare în jurul Cristinei Bucureștean, o hunedoreancă care așteaptă voturile românilor cu sufletul la gură pentru a putea să ducă tricolorul românesc în tundra sălbatică a arcticii. Detalii despre cum poți să votezi pentru Cristina găsești aici.

Revin la Hăroaica – cum o mai ”alintă” proprii alegători. Doamna asta care se dă drept mare conferențiar și deputat cu frica de partid în sân, nici măcar nu s-a uitat cu cine se bate în voturi Cristina. A văzut ea o distribuire, a citit pe sărite două – trei cuvinte și gata, ce și-a spus, trebuie să ne băgăm în seamă că poate mai câștigăm ceva electorat. Și-a scris pe propria pagină ce  a știut ea mai bine, adică exact ce-ai văzut.

Pe mine nu m-a câștigat, dimpotrivă, m-a cam pierdut de tot. Nu e mare brânză dacă eu scriu o prostie pe propriul meu blog, că eu sunt mic, poate nu atât de public. Însă mare tâmpenie se numește faptul când un deputat și conferențiar universitar spune că estonian este unul și același lucru cu estoniancă.

Doamna cu estonienii, priviți aici, Cristina Bucureștean se bate în voturi cu UN ESTONIAN, adică cu un bărbat, nu cu o femeie. Sper că m-ați înțeles. Dar nu greșit, cum mă aștept, oarecum, da? Priviți.

Clasament Cristina Bucureștean

Păi se poate, doamna conferențiar cu studii la ASE? Înțelegeam dacă estonianca dumneavoastră apărea o singură dată, dar când am văzut că insistă să apară și a doua oară… Dacă tot vreți să ajutați, vă sfătuiesc ca mai întâi de toate să vedeți pe cine ajutați, de ce și care-i situația concretă în momentul în care vă băgați în seamă, în numele partidului, bănuiesc. Deci, ca să fie foarte clar, doamna deputat: estonian este o persoană de sex masculin, estoniancă este o persoană de sex feminin. Clar? Dacă nici acum nu ați înțeles vă rog să-mi spuneți că vă explic până devine clar ca lacrima. Apropo, doamna conferențiar, dumneavoastră ați votat pentru Cristina Bucureștean? Din pură curiozitate vă întreb.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.