23 apr. 2016
  |   1 Comentariu

Când românul doarme, babele chelesc și aleșii împart aghiasmă pentru voturi

Există pe facebook o grupare numită Grupul de Inițiativă Civica Hunedoara, a cărui inițiator e un blogger care nici măcar nu-i hunedorean. Sebastian Bârgău, bloggerul în cauză, se bate de un an de zile cu hoții din administrația locală în numele hunedorenilor. Pe facebook toată lumea-l laudă și-l aplaudă. Numai că…

Sebi, împreună cu un alt blogger, Călin Bobora, organizează, în numele Grupului Civica Hunedoara, un protest legal împotriva hoțiilor actualului primar al Hunedoarei, Viorel Arion. Manifestarea a fost programată ieri.

Detalii

Miting de protest organizat de societatea civilă din Hunedoara împotriva cheltuirii defectuoase a banului public, a lipsei locurilor de muncă și a incompetenței administrației locale.

Mitingul începe la ora 17 în fața Casei de Cultură și se termină la ora 19 și este autorizat pentru aproximativ 200 de persoane. Este interzis accesul cu arme sau băuturi alcoolice. Este un protest pașnic și civilizat și intenționăm să respectăm toate legile.

Fiind organizat de societatea civilă, am prefera să nu vedem politicieni la protest! Sursa

M-am dus și eu, nu puteam să nu mă alătur unei inițiative menită să-l desființeze pe Arionul care se pare că nu are frică de nici o lege. Și ce-am văzut…

De la fața locului

Aproximativ 20 de oameni stăteau aliniați în fața Casei de Cultură din Hunedoara, toți aveau câte-o pancartă în brațe. Toate mesajele erau împotriva lui Viorel Arion, zis și Aquarion, și a aliatei sale deputata de Hunedoara Carmen Hărău. Și totuși…

Deși s-a anunțat clar că protestul trebuie să fie unul pașnic, fără înjurături, urlături și manifestări violente, s-au găsit unii să contrasteze cu voința organizatorilor. Niște mașini au basculat în zona locului manifestației o gloată de scandalagii din tabăra lui Arion. Am observat că aceștia aveau rol de contramanifestanți. Cu niște coli A3 în mână, pe care era scris la imprimantă ”Vrem locuri de muncă” – pfuu, îți dai seama, rromii din România protestează pentru că nu au locuri de muncă, săreau în sus și strigau ”să vină primarul aici”.

Agitatorii n-au stat mult, s-au lăsat filmați de forțele de ordine circa 5 minte, după care au plecat strigând ”să mergem la primărie”.

M-am uitat în jur, 20 de manifestați, mai multe forțe de ordine decât ei. Pe niște bănci plantate recent de Aquarionul Hunedoarei, stăteau tineri și bătrâni și se uitau la manifestanți, Unii puneau întrebări de genul ”ce naiba-i cu ăștia aici, ce naiba vor?” Pentru mine nimic curios, românul s-a obișnuit să protesteze de pe margine sau din fața televizorului.

Trece vremea, trece timpul alocat protestului și protestatarii tot nu se înmulțesc. Pe stradă trec oameni speriați. De la presă nimeni nimic. Doar unul care fotografia de zor, probabil acesta avea misiunea de a înfățișa Aquarionului ”marea masă de manifestanți”.

Totuși, se întâmplă ceva, mi-am zis. Numai că-i prea puțin. Unde-i societatea civilă? În fața televizoarelor, cu siguranță. Hunedorenii nu au timp de proteste, ei trebuie să se pregătească de picnic, că doar e vineri, ce pălăria lor.

Concluzii și iluzii

Români, ați amorțit de tot. Marea voastră majoritate nu însemnați nimic pentru politicieni și mai ales pentru cei care vă conduc din umbră, pentru că dormiți pe voi, iar când ieșiți în stradă o faceți împinși de la spate tot de politicienii pe care îi bârfiți pe la colțuri sau stând moțăind în fața televizoarelor.

Români, societatea civilă de care tot pomeniți și pe care vreți s-o tot consulte guvernul, parlamentul și alte instituții publice, nu există, 20 de oameni care protestează pentru ceva nu înseamnă societate civilă, înseamnă mai degrabă o adunătură de fraieri care au decis să nu doarmă atunci când aleșii neamului își scot mădularele să le bage în românii care au avut curajul să rămână în țara asta.

Români, dacă vă este frică să mai vorbiți, să vă mai spuneți părerea, dacă singura voastră alinare a rămas Speranța, eu cred că ar fi mai bine să plecați toți din țară, ați putea să vă faceți și voi refugiați contestați și huliți de alte țări.

Români, în țara asta au trăit cândva, Horia, Cloșca și Crișan, Mihai Viteazul, Avram Iancu, Decebal, Burebista, Vlad Țepeș, Iancu de Hunedoara, iar acestora nu le era rușine de ei, aceștia erau mândrii că sunt români, aceștia nu au suportat să stea în genunchi sau să trăiască în umilință. Voi, românii romglezi, văd că ați devenit un popor care înghițiți tot ce ejaculează mai marii voștri pe care îi vreți, culmea, schimbați între ei, din patru în patru ani, probabil că odată la patru ani vreți să schimbați gustul.

Români, dacă voi sunteți niște oi care nu au direcție, scopuri, gândire, dorință și voință să vă impuneți, păi atunci de ce ar da politicienii doi bani pe voi? Dacă voi vă strâmbați și vă hiliziți în fața celor 20 de protestatari care, așa cum spuneam, nu înseamnă societatea civilă, de ce dracu mai stați în țara asta, ce dracului mai vreți?

Români, atâta timp cât o să dormiți și-o să rămâneți pasivi în fața hoțiilor din țara asta, nu ar trebui să vă așteptați la lucruri prea mari făcute în favoarea voastră. România este condusă de politicieni, cineva trebuie să conducă și țara asta, în România au rămas doar cei care nu mai au curajul nici măcar să respire de teamă că nu vor mai avea aer și pentru zilele următoare.

Români, cât dracului mai puteți spera fără să faceți nimic?

Români, scoateți-vă dracului bârnele din ochi și priviți-vă în oglindă.

Hunedoara-protest-6941Hunedoara-protest-6935Hunedoara-protest-6940Hunedoara-protest-6943

Un răspuns la Când românul doarme, babele chelesc și aleșii împart aghiasmă pentru voturi

  • Sergiu spune:

    Cred ca nu a-ți realizat ca voi nu reprezentanți Hunedoara. Ca de fapt voi cei 20 nu aveți un job și trăiți de azi pe mâine sperând sa accesezi la vreun job dacă iese un anume candidat PSD. Credeți ca dacă ați adunat câțiva oameni pe civica sunteți formatori de opinie. Sunt grupuri de peste 10000 de membri pe Facebook și sunt Hunedoreni, ori voi veniturile vreți sa faceți legea aici? Reveniti-va și cautat-o un job ceva.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.