16 oct. 2015
  |   1 Comentariu

Câte ceva despre fotografie VII

Am privit şi astăzi mai multe fotografii făcute de unul dintre fotografii mei preferaţi şi la un moment dat am stat şi-am privit în gol, gândindu-mă la o idee, la cum aş putea să fotografiez un cuvânt. Da, un cuvânt, cum ar fi doleanţă – spre exemplu, sau dorinţă, infinit, eternitate sau spirit. În general fotografii îşi aleg mai întâi subiectul şi abia apoi caută un nume, o poveste care să însoţească fotografiile realizate.

Dar cum ar fi să alegi mai întâi povestea în cuvinte şi abia apoi să încerci s-o compui din imagini? Cum ar fi să fotografiezi muzica clasică sau muzica rock?

Am strâns de-a lungul timpului foarte multe fotografii pe care din când în când le iau la “răsfoit”, la privit şi la analizat, pe un fond muzical care îmi stârneşte nostalgia. Am observat că de fiecare dată observ noi detalii, povestea parcă se reînnoieşte. Subiectul rămâne mereu acelaşi, contextual însă parcă totul se schimbă.

Dacă eşti pasionat de fotografie îţi propun să iei o fotografie salvată în calculator şi să începi să te joci cu ea. Măreşte, priveşte doar o parte din ea, taie sau joacă-te cu lumina şi efectele pe care le ai la dispoziţie.

În plus, te provoc să fotografiezi cuvântul “extreme” şi să revii cu păreri şi rezultate.

Un răspuns la Câte ceva despre fotografie VII

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.