3 sept. 2015
  |   Nu sunt Comentarii

Contrastele zilei – 3 septembrie 2015

La Bucureşti, în maşinile de taxi Meridian vei găsi cărţi de citit de la editura Litera. Practic este vorba de prima bibliotecă mobilă din ţară. Un proiect pe care personal îl apreciez. Totuşi, de ce aproape toate proiectele pilot se implementează mai întâi în Bucureşti? În cazul de faţă or fi cumva mai cititori bucureştenii decât craiovenii, tulcenii sau hunedorenii? În sfârşit, nu contează, e bine şi aşa. Bravo lor. (sursa)

Pe 19 septembrie facem o noapte albă cu filme româneşti, ba în Cluj, ba în Bucureşti. Evenimentul este pe gustul meu însă am totuşi o dilemă. Romanian Film Promotion afişează pe site-ul lor desfăşurarea evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc în data de 19 septembrie 2015, în timp ce Mediafax anunţă data de 18 septembrie 2015. Acuma eu după care să mă iau, care a greşit şi care a spus adevărul? Că poate vreau totuşi să mă duc la Cluj. (sursa şi sursa)

În noaptea de 27 spre 28 septembrie vom avea ocazia să observăm un fenomen astronomic care s-a produs prima dată acum 30 de ani, este vorba de o Super Lună şi-o eclipsă de lună, fenomene care se vor produce simultan. Problema este că în România fenomenul se va putea observa doar parţial. Aşa că pregătiţi camerele de fotografiat şi trepiedele, că nu mai este mult şi ieşim la pozat luna. (sursa)

Da, economia chiar duduie, operatorii de telefonie mobilă trebuie să-şi modernizeze reţelele pentru că din cauza vânzărilor masive de smartphone-uri a crescut foarte mult şi volumul de date. Ce să-ţi povestesc! Nu m-aş fi gândit la aşa ceva! (sursa)

9.206 petiţii a înregistrat ASF în primul semestru al anului 2015, dintre care 8.093 au fost înregistrate în sectorul Asigurărilor-Reasigurărilor, 769 în sectorul pensiilor private, iar 344 în zona Instrumentelor şi Investiţiilor Financiare. La asigurări, SC Astra SA este lider. Cele mai multe petiţii au vizat neplata/plata parţială a despăgubirilor/valorilor de răscumparare solicitate de către asiguraţi/păgubiţi. Pentru mine nu-i o noutate. Tot ASF anunţă că numărul petiţiilor înregistrate împotriva firmei Euroins Asigurări a scăzut cu 51,91%. Greu de crezut în condiţiile în care această firmă a înapoiat banii unui client de-al meu abia după 60 de zile. Am scris aici despre asta. (sursa)

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.