18 iul. 2015
  |   Nu sunt Comentarii

Cum să pui corect pe blog filmuleţe de pe youtube

Operaţiunea la care fac referire pare simplă. Şi în principiu chiar este simplă. Te duci pe youtube, cauţi filmuleţul pe care îl doreşti, accesezi codul de încorporat, îl copiezi, deschizi panoul de control al blogului tău şi faci copy paste pe pagina unde vrei acel film. Gata, asta a fost toată treaba.

Totuşi, mulţi nu ştiu că acest cod pe care îl generează platforma Youtube nu este unul valid XHTML, ceea ce însemnă că uneori pot apărea rateuri sau chiar erori, nu mai vorbim şi de indexarea cu mici probleme în motoarele de căutare.

Să luăm un exemplu pentru a înţelege mai bine ce se întâmplă de fapt. Am ales trailerul oficial al filmului Minionii, dacă tot am vorbit despre el aici.

Linkul disponibil pentru distribuire (shăruire): https://youtu.be/ZiakC19KpRA
Codul pentru încorporare pe pagina de blog

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/ZiakC19KpRA?rel=0&showinfo=0″ frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Ce ne spune unul dintre cei mai buni în materie de validări XHTML despre codul şi linkul generat de Youtube pentru trailerul Minionii?

Error: Attribute name not allowed on element script at this point.</p><br /><br /><br /><br />
<p>From line 21, column 7; to line 21, column 143</p><br /><br /><br /><br />
<p>t>↩↩<script src=”//s.ytimg.com/yts/jsbin/www-scheduler-vfl4-7Cn2/www-scheduler.js” type=”text/javascript” name=”www-scheduler/www-scheduler”></script>

Aici poţi vedea toate erorile descoperite la codul luat ca exemplu.

Personal procedez aşa

<div style=”text-align: center; margin: 0 auto;”><object style=”width: 415px; height: 249px;” data=”https://www.youtube.com/v/P9-FCC6I7u0″ type=”application/x-shockwave-flash” height=”150″ width=”300″><param name=”movie” value=”https://www.youtube.com/v/P9-FCC6I7u0″/></object></div>

Singurul lucru pe care îl modific când vreau să pun pe blog alt filmuleţ de pe Youtube este acesta (ceea ce se vede colorat cu portocaliu). Am verificat compatibilitatea codului cu majoritatea browserelor populare, Opera, Safari, Chrome, Mozilla, Netscape.

<div style=”text-align: center; margin: 0 auto;”><object style=”width: 415px; height: 249px;” data=”https://www.youtube.com/v/P9-FCC6I7u0” type=”application/x-shockwave-flash” height=”150″ width=”300″><param name=”movie” value=”https://www.youtube.com/v/P9-FCC6I7u0„/></object></div>

Pare complicat, dar nu este. Recomand această procedură tocmai pentru a avea un blog cât mai valid din toate punctele de vedere. Succes.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.