4 nov. 2013
  |   2 Comentarii

Cosurile bata-le vina sa le bata

Cand te napadesc cosurile pe fata si te pregatesti sa apari la altar pentru insuratoare numa’ Gerovital Plant Stop Acnee te mai scapa. Eu o stiu din proprie experienta, crede-ma. Fie ca ai un ten acneic, fie ca doar mai rasare din cand in cand cate un punctisor pe fruntea ta, tot ar trebui sa iti iei masuri preventive, ca nu stii ce moment important din viata ta il poti rata sau chiar transforma intr-un dezastru.

Cosurile de la sfarsitul liceului

Asa cum spuneam, cand e sa te lovesca acneea te loveste atat de rapid incat nu mai ai timp nici sa amani evenimentele. Prima data cand am patit-o rau de tot cu cosurile a fost la sfarsit de liceu. Cu toti eram fericiti ca terminam liceul. Ne pregateam sa facem pozele de album. O singura zi ma mai despartea de momentul cand nea fotograful urma sa ma imortalizeze pe pelicula. Seara ma privesc in oglinda si parca de atata nerabdare fata-mi dadea pe afara. Cosulete mici si rosii stateau ca niste paraziti pe toata fruntea mea pana atunci imaculata. Pubertatea vroia parca sa se manifeste toata odata.

Cand am vazut am dat-o in panica. Am luat sapun de rufe de la mama si am inceput sa ma frec pe fata pana m-am inrosit tot. Am dat cu spirt, cu Doina, emulsia nutritiva cu extract de castraveti de la Farmec. Nimic, cosurile se incapatanau sa imi decoreze intr-un mod grotesc fata. M-am resemnat si m-am culcat cu o speranta mica in suflet ca pana a doua zi nenorocitele alea de cosuri de pe frunte vor disparea.

In dimineta zilei in care urma sa facem pe modelele in fata fotografului am sarit din pat si m-am napustit la baie. Ajuns in fata oglinzii am simtit o dezamagire cum nu mai simtisem pana atunci. Parca toata increderea mea se spulberase intr-o singura clipa. Am zis asta e, m-am imbracat si am plecat la scoala. Ajuns acolo colegele mele se machiau se pudrau sau se fardau cu tot felul de chestii colorate.

Uitandu-ma la ele mi-a venit o idee. Am rugat o colega sa imi cosmetizeze fruntea si fata cu fard, cu pudra, cu orice stie ea numai sa ma scape de hidosenia aia pe care o vedeam in oglinda. Nici o problema a zis ea. A mai chemat o fata si au inceput amandoua sa ma mazgaleasca pe fata. Colega mea avand un ten mai inchis avea si un fond de ten la fel de inchis. Cand am fost gata m-am privit sfios in oglinda. Era sa fac infarct. Nu mai aveam cosuri, dar parca imprumutasem pielea unui african. Credeam ca fotograful va sti sa ma puna intr-o lumina potrivita, asa ca am inceput sa sper din nou.

Vine si randul meu. Cand ma vede nenea ala cu Polaroidul in mana il umfla rasul si exclama printre sughituri: eu am venit sa fac poze in Romania nu in Africa! Cosurile mele se inflamasera si fata-mi devenise un decor de film ieftin, de prost gust. M-am spalat pe fata si o alta colega m-a dat cu un baton corector purificator, un produs tot de la firma Farmec. Nu mai conta ce se incearca pe mine. Am zis ca oricum ziua si albumul de sfarsit de liceu era compromis. Cineva mi-a adus o sapca si astfel cosurile de pe frunte au fost putin mascate, catastrofa devenind ceva mai redusa. Oricum, am urat ziua aceea.

La nunta mea a cazut un… cos

Cu patru zile inainte de ziua nuntii mele imi iese pe obraz un cos de toata frumusetea. Si se marea intr-o ora cat altele in cateva zile. Ca ma fac, e nunta mea totusi? Cosului nici ca-i pasa. Bun, ce sa fac? M-am dus la o prietena cosmeticiana si am rugat-o sa faca ce stie ea mai bine astfel incat in trei zile sa-mi dispara hidosenia aia de pe obraz. M-a pus sa stau pe spate si a inceput sa ma stranga pana nu am mai simtit ca am obraz. M-a dat cu nu stiu ce crema pe baza de antibiotic si apoi m-a luminat pe fata cu un pistol numit Biopton. O zis ca ma salveaza daca sufar pana la capat. Sufeream, ce era sa mai fac, sa-mi aman nunta?

A doua zi a tabarat din nou pe fata mea, a treia zi la fel. Ce-i drept, nenorocitul ala de pe fata a batut in retragere aproape pana la disparitie. In ziua nuntii putin fond de ten potrivit pentru culoarea pielii mele m-a salvat definitiv.

Iti spun, cosurile pot crea dezastre de neimaginat. Eu m-am invatat minte. Pentru siguranta si linistea mea m-am inarmat cu Gama Gerovital Plant Stop Acnee. Sa fie acolo, ca nu se stie, poate divortez, poate ma insor iarasi, poate tre’ sa-mi fac poze de legitimatie, de buletin, de pasaport. Nu se stie niciodata. Ia aminte la mine si baga la cap ce-ti spun, ca nu-i de joaca!

Articol scris pentru preventia cosurilor si pentru Super Blog 2013.

2 Răspunsuri la Cosurile bata-le vina sa le bata

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.